Güncel

5 Ton Zayıfladılar, 5 Milyon Adımı Farkındalık İçin Attılar

Hiç bir tıbbi operasyon olmadan 5 Ton Kilo veren 100 kişi, obeziteye dikkat çekmek için 5 Milyon adımı 24 saat hedefiyle başlayıp, 6 Milyon adım rekoruyla etkinliği gerçekleştirdi.

26 Temmuz 2020 Saat: 11:15
5 Ton Zayıfladılar, 5 Milyon Adımı Farkındalık İçin Attılar
5 Ton Zayıfladılar, 5 Milyon Adımı Farkındalık İçin Attılar

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde 300 dönüm orman arazisine kurulu HK Doğa Sporları Kampı ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde kilo verme kamplarına katılarak farklı sürelerde toplam 5 ton zayıflayan 100 kişi, obeziteye dikkati çekmek için merkezin ormanında, 5 milyon adım hedefine ulaşmak için yürümeye başladı. Katılımcılar, gece yarısına kadar bu hedefe ulaşmaya çalışmak için yola çıktılar. Saat 24:00'da 6 Milyon adımla kendi hedeflerinin rekorunu kırdılar.

Avrupa'da obezite oranıyla birinci sırada yer alan Türkiye özellikle kadınlar ve gençlerde tehlike sinyalleri vermeye başladı. Pandemi sürecinde alınan kilolarla birlikte yeniden gündeme gelen obezite ile mücadeleye dikkat çekmek amacıyla Türkiye'de ilk kez tüm gün süren bir etkinlik yapıldı. Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bulunan HK Performans Doğa Sporları Kampı ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde düzenlenen "Yeniden Doğuş İçin 5 Milyon Adım" etkinliği Cuma gecesi saat 00.00' da başladı ve Cumartesi günü gece yarısına kadar devam etti.

Obezite ile Mücadele Derneği Kurucu Başkanı ve Üstün Performans Uzmanı Halil Kargulu tarafından yönetilen etkinliğe toplamda 5 ton zayıflama başarısını gösteren 100 kişi katıldı. Uzmanlar nezaretinde katıldıkları yatılı kamp sayesinde farklı sürelerde kilolarından kurtulan 100 kişi, 24 saat süren etkinlik kapmasında pek çok aktivite gerçekleştirdi. HK Performans Doğa Sporları Kamp alanında orman yürüyüşüyle başlayan etkinlikte, rekreatif faaliyetler, zumba ve sbooging partisi, 'zorvivor' yarışmaları, yoga, meditasyon, tıbbi ve medikal antrenmanlar yapıldı. Etkinliğin sonunda yaş grupları ve kilolarına göre yürüyüş hedeflerine ulaşan katılımcıların attığı toplam adım sayısı 5 milyon oldu. Etkinlik, gece saat 00.00'da düzenlenen kamp ateşi, ödüller, ikramlar ve canlı müzik eşliğinde sona erdi.

Merkezin kurucu yönetim kurulu başkanı olan Obezite İle Mücadele Derneği Başkanı üstün performans uzmanı Halil Kargulu, yaptığı açıklamada, şehirden uzak bir yerde, doğanın içerisinde, kendi potansiyelini fark edebilecek eylemlerle insanların özünde kaybettiği değeri bulabilecekleri bir süreç yönettiklerini belirtti. Burada daha önce hayatında hiç spor yapmamış insanlara motivasyonla bilinçli bir şekilde, uzman spor hocaları, doktor, psikolog, sosyolog, beslenme uzmanları, masörler ve rekreasyon uzmanlarıyla eğlenerek, keyifli spor yapabilecekleri bir ortam sunduklarını dile getiren Kargulu, fiziksel ve ruhsal kapasitesine göre kişiye özel programlar hazırladıklarını kaydetti. "Daha önce toplam 5 ton kilo vermiş 100 arkadaşımız bugün burada toplandı. Hem obeziteye dikkati çekmek hem de bugün itibariyle 101 kilo veren Hakan Demirel arkadaşımıza destek olmak için 5 milyon adım atacaklar. Şu ana kadar Hakan'a 111 bin adım hedefi koymuştuk, saat 14.00 itibariyle Hakan 95 bin adımda, hedefinin yüzde 90'ına ulaştı ve gece yarısına kadar vaktimiz var. 5 milyon adımı fazlasıyla atarak sıfır noktasından üstün performans noktasına nasıl gelebileceğimizi kanıtlamak için buradayız" diye ekledi.

Takip ettiğimiz etkinlikte bu hedefleri fazlasıyla tutturan Hakan Demirel ve arkadaşları 6 Milyon rekoruyla etkinliği bitirdiler.

Kilo vermek için öğrenimine ara veren Adnan Menderes Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü öğrencisi Hakan Demirel de 192 kilodayken obezite cerrahisi olmak için araştırma yapmaya başladığını ve tesadüfen Kocaeli'deki merkezin internet sitesiyle karışlaştığını söyledi.

Gerekli araştırmayı yaptıktan sonra 9 ay önce zayıflamak için Başiskele'ye geldiğini anlatan Demirel, "İlk başta her şeyi kabullenerek buraya geldim. Bugün itibariyle 101 kilo verdim. Çok güzel bir süreç geçti. Bu kiloya gelmek de bir başarıydı bunu vermek de bir başarı." ifadelerini kullandı.

Demirel, "Biz aşırı kilolu insanlar dışarıda tek başımıza yapamıyoruz. Bir grup motivesine, iş bilen bir rehbere ihtiyacımız oluyor. Grup seansı çok önemli. Dışarıdayken bir spor salonuna gittiğimde orada herkesin gözü bende, sokakta herkesin gözü bende, dışlanma olarak bakıyordum. Burada herkesin amacı zayıflamak, kilo vermek. İlk geldiğim gün herkes güzel karşıladı, hiç kimseyi tanımıyorken birden aile ortamında buldum kendimi. Bu en büyük sırrı." şeklinde konuştu.

Kamp sürecinin bittiğini ve 1,5 aydır kilosunu koruduğunu belirten Demirel, 1,80 boyunda olduğunu ve 5-6 kilo daha verdikten sonra ideal kilosuna ineceğini düşündüğünü aktardı.

Demirel, kampta uygulanan kilo verme yöntemlerine değinerek, şunları anlattı: "Sabah yürüyüşlerimizi yapıyoruz, öğle ve akşam hocalarımızla yağ yakmaya yönelik grup seanslarımız oluyor. Zayıflama kampı olunca ben ilk başta aç kalacağımı düşüyordum ama kafamdaki kadar aç kalma durumu olmadı. Yemek yönünden rahat bir şekilde geçti. İnsanın önce kendine inanması lazım. Ondan sonra buraya bir adım atması lazım. Biz kilolu insanlar genelde hayatımızı erteliyoruz. Buradan herkese çağrım bir adım atarak başlayalım ve hiçbir çekinceleri olmasın. O kadar korkulduğu gibi değil önemli olan bizim hayatımız. Önceliğimizi neye verdiğimize bakmamız lazım. Ben okulumu bıraktım. İş ertelenebilir çünkü sağlığımızdan daha önemli bir şey yok."

Zayıfladıktan sonra insanların kendisini tanıyamadığını söyleyen Demirel, "1,5 ay önce ailemin yanına gittim. Sokakta gezerken komşularımızın hiçbiri beni tanımadı. Önce bir 5 dakika sohbet ediyoruz, sonra fark ediyorlar. Çok mutlu oluyorum bunları görünce." dedi. 

Etkinliğin dikkat çekici bir ismi ise 55 kilo vermeyi başaran Fatmanur Çalışıcı oldu. Kampta 6 aydır bulunan Fatmanur Çalışıcı, "Hemcinslerim isterlerse yaş engeli olmadan, çevrenin sınırlandırmalarına kulak asmadan kendi rekorlarını kırabilirler. Ben kendi rekorumu kırmış oldum. Kimse fazla kilolarından kurtulamayacağını düşünmesin. Beynimize yap komutunu verdiğimizde, doğru bir rehberle çalışmak çok önemli. Bilgi kirliliğine maruz kalmadan kendi doğrularımızla hareket ederek bu kilolardan kurtulmak mümkün" dedi.

Etkinliğe çok sayıda protokol, basın mensupları ve vatandaşlar ilgi gösterdi. Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü Odun Dışı Ürünler ve Hizmetler Şube Müdürü Hacer Dilaver, Gölcük Orman İşletme Müdürü Serdar Kabakçı, Kartepe Orman İşletme Şefi Yusuf Yaycı, uluslararası, ulusal ve yerel basın mensupları ve bu rekora şahitlik etmek isteyen katılımcılar dikkat çekti.

Haber: Veysel Kavrayan, BAŞİSKELE

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız