Ekonomi

Zeybek, devlet, çiftçiyi görmeli,seslerini duymalı

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, sağanak yağışın vurduğu Serik ve Alanya ilçelerinde çiftçinin yaşadığı mağduriyeti gündeme taşıdı.

5 Mart 2022 Saat: 12:04
Zeybek, devlet, çiftçiyi görmeli,seslerini duymalı
Zeybek, devlet, çiftçiyi görmeli,seslerini duymalı

Zeybek, devlet, çiftçiyi görmeli,seslerini duymalı

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, sağanak yağışın vurduğu Serik ve Alanya ilçelerinde çiftçinin yaşadığı mağduriyeti gündeme taşıdı. Antalya’da etkili olan fırtına ve sağanak yağış Serik ve Alanya ilçelerinde ciddi hasara neden oldu. Büyükşehir ekipleri bölgede yağıştan zarar gören vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletip hasar tespit için saha çalışmasına başladı. CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek de mağdur olan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hükümete de çağrıda bulunan CHP’li Zeybek şu ifadeleri kullandı: “Dün gece hortum ve fırtına ile beraber sağanak yağış Serik ve Alanya’daki halkımızı ne yazık ki mağdur etti. Çok şükür canlara bir zarar gelmedi. Bu sevindirici bir durum. Öte yandan da yaşanan durum nedeniyle vatandaşlarımızın ciddi ekonomik kaybı oldu. Zaten kıt kanaat geçinen ve zor bir süreçten geçen çiftimizin, olumsuz hava koşullarının etkisiyle iyice sırtına yük bindi. Seraları çöken, vatandaşlar oldu. Pandemi sürecinde ve öncesinde kredi çeken bu vatandaşlarımızın, yaşananlar göz önüne alındığında bu kredileri ödemesi mümkün değildir. O yüzden devlet zor durumdaki çiftçiyi görmeli, seslerini duymalı ve yaşanan bu mağduriyeti en aza indirgemelidir. Yaraları hep beraber sarmalıyız. Bu düşüncelerle bölgede yaşayan halkımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum”

 

Alanya’da çıkan hortum ormanlık alanda bulunan ağaçları yerlerinden sökerken örtü altı tarıma da ciddi zarar verdi.

   Fırtına seralarda büyük oranda maddi hasara yol açtı. Üreticiler ise ne yapacağını bilemez halde. Alanya İlçe Tarım Müdürlüğü’nce  yapılan hasar tespit çalışmalarına göre örtü altı üretimde en çok muz serası ve salatalık seraları  büyük hasar aldı. Bu gibi afetler sebebiyle TARSİM sigortasında dikkat çekilirken serası zarar gören üreticilerin sadece bir kaçının TARSİM sigortasının olduğu belirtildi.

56 üretici zarar gördü

Fırtına’dan en çok zarar gören Türkler, Yeniköy, Elikesik, Gözübüyük, Soğukpınar, mahallelerinde incelemede bulunan Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe ve İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar hasarın seralara yüzde 10 ile yüzde 80 arasında değiştiğini ifade ederek TARSİM Sigortasının önemine dikkat çekti. İlçe Tarım Müdürlüğünce verilen tespit kayıtlarında ise sonuçlar şu şekilde; hortumdan etkilenen Türkler-Yeniköy-Elikesik-Çamlıca-Gözübüyük mahallelerinde 56 üretici ve toplamda 218,65 dekar alan hortumdan nasibini aldı. Üreticiler ise yetkililerden yardım çağrısında bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız