Güncel

Vatandaşa taze sebze desteği

İzmit Belediyesi, Durhasan Mahallesi’ndeki Tarımsal Uygulama Bahçesi’nde yazlık fideleri toprakla buluşturdu. Temmuzda hasadı yapılacak ürünler bu yıl da dar gelirli ailelere dağıtılacak.

24 Mayıs 2021 Saat: 13:34
Yazlık fideler toprakla buluştu
Vatandaşa taze sebze desteği

Vatandaşa taze sebze desteği

İzmit Belediyesi, Durhasan Mahallesi’ndeki Tarımsal Uygulama Bahçesi’nde yazlık fideleri toprakla buluşturdu. Temmuzda hasadı yapılacak ürünler bu yıl da dar gelirli ailelere dağıtılacak

 

 

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet tarafından geçtiğimiz yıl tarımsal üretim bahçesine dönüştürülen Durhasan Mahallesi’ndeki 5 dönümlük arazi bu yıl da ekonomisi bozulan vatandaşa taze sebze desteği verecek. Geçtiğimiz hafta toprağı sürerek Tarımsal Üretim Bahçesi’ni fide dikimi için hazır hale getiren Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, bu hafta da sebze fidelerini toprakla buluşturdu.

 

Daha fazla tasarruf ve verim

Tarımsal Uygulama Bahçesi’ne 650 adet pembe domates, 650 adet kırmızı domates, 500 adet dolmalık biber, 500 adet kapya biber, 750 adet demre biber, bin adet Anamur Patlıcanı ve bin adet silor hıyar fidesi ile 500 adet sakız kabak tohumu ekildi. Fidelerin sulanmasında ise hem su tasarrufu sağlamak hem de verimliliği arttırmak adına damla sulama yöntemi kullanılıyor.

 

Ürünler yine ihtiyaç sahiplerine

Fide dikimiyle ilgili konuşan İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Volkan Atabay, “Tarımsal Üretim Bahçesi’nde bu seneki yazlık fide dikimini gerçekleştirdik. Diktiğimiz fidelerden yetişecek ürünlerimizin hasadını haziran sonu, temmuz başı gibi yapacağız. Geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz ürünler, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından dar gelirli vatandaşlarımıza dağıtılmıştı. Bu yıl da daha fazla üretim elde ederek daha çok vatandaşımıza dokunmayı hedefliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız