Kültür

Unutulmuş Değerler Festivali Başlıyor

Dördüncüsü düzenlenecek olan Kartepe Belediyesi Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali için geri sayım başladı. 14-15 Temmuz tarihleri arasında SEKA Kamp Alanı’nda düzenlenecek olan festivalin kusursuz geçmesi için hazırlıklar deva

11 Temmuz 2018 Saat: 18:59
Unutulmuş Değerler Festivali Başlıyor
Unutulmuş Değerler Festivali Başlıyor

Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Kültür Sanat Kategorisinde ödüle layık görülen Kartepe Belediyesi Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali, bu yılda dopdolu festival programıyla kültürel mirasımızı yaşatacak.  Festival açılışı 14 Temmuz 2018 saat:16.00’da gerçekleştirilecek.

BİRBİRİNDEN ÖZEL EL SANATI FESTİVALDE GÜN YÜZÜNE ÇIKARILACAK

Festivalde, el sanatları ustaları ve zanaatkârların katılacağı kültürümüzü tanıtan çadırlar kurulacak. Bu çadırlarda ebru, minyatür, hat, ahşap oyma, kırk yama, minyatür, seramik, güzel yazı yazma, Geleneksel Türk Okçuluğu, Geleneksel Türk Dövüş Sporu Matrak, Geleneksel Osmanlı Zekâ Oyunu Mangala, kâğıt işlemeciliği,  halk ozanları ve Hacivat Karagöz oyunları gibi birçok unutulmaya yüz tutmuş değer gün yüzüne çıkartılacak. Kurulacak olan ücretsiz çadırlarda ev hanımları ve zanaatkârlara ürettikleri ürünleri sergileme ve satış yapma olanakları sunulacak. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 30 el sanatkârı da açılan stantlarda sanatlarını icra edecek.

SAHNE GÖSTERİLERİ FESTİVALE RENK KATACAK

7’den 77’ye her kesime hitap eden Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali’ne yurt dışından ve içinden yüzlerce konuk katılacak. Geçmişten günümüze ulaşmış veya unutulmaya yüz tutmuş el sanatları, kültür varlıkları, şarkılar, danslar ve oyunlar izleyenlerin beğenisine sunulacak. Kurulacak olan 80 metrekarelik sahnede Makedonya ve Sırbistan’dan gelecek olan misafirler kendi kültürlerini ve halk oyunlarını tanıtacak. Yöresel ve bölgesel sanatçıların sahne alacağı festivalde performanslar gün boyunca sürecek.

KÜLTÜREL MİRAS ÇOCUKLARA AKTARILACAK

Kültür mirasının çocuklara aktarılacağı festivalde, halat çekme, al satalım bal satalım, mendil kapmaca, sek sek, misket oyunu, ip atlama gibi birçok geleneksel eski oyunların hatırlatılması sağlanacak. Ayrıca festival alanında oluşturulacak olan alanda çocuk oyun grupları, palyaço ve değişik animasyon ve oyunlar ile çocukların eğlenceli ve unutulmaz anları yaşamalarına imkân sağlanacak.

HANIM ELLER YARIŞIYOR…

Festival kapsamında her yıl düzenlenen “Hanım Eller Yarışıyor” adlı yemek yarışması bu yıl börek kategorisinde yarışma düzenleyecek. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel lezzetlerin gün yüzüne çıkarılacağı yarışmada en lezzetli börekler ödüllendirilecek.

YUSUF GÜNEY ŞARKILARINI KARTEPELİLER İÇİN SÖYLEYECEK

Pop müziğin sevilen sesi Yusuf Güney, 14 Temmuz Cumartesi akşamı saat:19.00’da sahne alarak, şarkılarını Kartepeliler ve tüm konuklar için söyleyecek.

FESTİVAL ALANINA KOLAY ULAŞIM

Vatandaşların festival alanına kolayca ulaşabilmeleri için vatandaşlara ana arter güzergâhlarda İzmit ve Adapazarı yönünden kavşaklara yön tabelaları ile bilgilendirme de yapılacak. Kartepe ve İzmit merkezlerinden festival boyunca ring servisi konarak festival alanına gelmek isteyen misafirlerimize ulaşım imkânı da sağlanacak. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız