Gıda

Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi Başlıyor

Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi 20 Eylül’de, Kocaeli’nde Başlayacak.

19 Eylül 2018 Saat: 22:40
Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi Başlıyor
Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi Başlıyor

Birincisi Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi, ikincisi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından başarılı organizasyonlarla gerçekleştirilen Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, 20, 21, 22 Eylül 2018 tarihlerinde, Kocaeli Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ev sahipliğinde, The Ness Otel’de, 'Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi' adı ile ilk defa uluslararası olarak yapılacak.

Farklı ülke, kültür ve disiplinlerdeki akademisyenlerin çalışmalarının sunulması ile yüksek katılımlı ve alan bilgisine zengin katkı sağlayacak bir kongre olacağı bekleniyor.

Kongre’nin birinci günü  açılış ve protokol konuşmalarından sonra, açılış panelinde Şef Özlem Mekik Moderatörlüğü’nde; Ahmet KARAMAN, Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı, Cenk ATALAY, Leman Kültür Genel Müdürü, Okan Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi, Erol KAYA, Kayalar Mutfak Genel Müdürü, Fırat ŞİRİŞ, Executive Chef, Ziyade Grup Mutfak Koordinatörü, Fikret ÖZDEMİR, Shateron Grand Istanbul Ataşehir Executive Chef, Dünya Master Şefler Birliği Türkiye Başkanı), İbrahim HALİL KÖR, Kebabçı Halil Usta, İşletmeci Şef, Münir ATAMER, Dorock XL Yönetim Kurulu Başkanı konuşmacı olarak katılacak.

İkinci gün panelinde ise, Şef Haldun Tüzel Moderatörlüğü'nde; Şef Mehmet AK, Şef Mahmut DOLMACI, Şef Esat ÖZATA, Şef Ayten SANER konuşma yapacak.

Kocaeli Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü aynı zamanda Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Yavaş ve Konaklama İşletmeciliği Bölüm Başkanı ve Kongre Koordinatörü Doç. Dr. Emrah Özkul Kongre ile ilgili kongre sayfasında şu bildiriyi paylaştı; '' Dünya bir taraftan modern tarım uygulamaları ile gelen bolluk ve yiyecek fiyatlarının ucuzlamasını kutlarken diğer taraftan dünyanın belirli coğrafyalarında halen yiyeceğe ulaşmada kıtlık yaşanmaktadır. İronik olarak hem bolluk hem de kıtlığın sağlık sorunlarına neden olduğu görülmektedir. Hayatın hızlı akışı hızlı beslenme ile karşılık bulurken, yavaşlama ihtiyacı yavaş yiyecek akımının doğuşuna neden olmaktadır. Anlaşılacağı üzere yiyecek çelişkilerin odağında yer almaktadır. Bu durum farklı disiplinler için yiyeceğin zengin bir çalışma alanı olmasına neden olmaktadır. Gastronomi; sağlık, kimya, ekonomi, işletme, turizm, sosyoloji, antropoloji, psikoloji, kültür, hukuk gibi birçok alanın yanısıra estetik ve sanatı da bünyesinde bulunduran geniş bir kapsama sahiptir. Göndereceğiniz değerli çalışmalarınız ve katılımınızı bekliyor, Kocaeli’nde buluşmak ümidiyle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.''

Ayrıca Kongre’ye yerel, ulusal ve uluslararası alanda akademisyenler ve hocalar katılırken; gastronomi alanında yolda yeni olmasına rağmen bir çok proje ile adından bahsettirmeye başlayan ve üyeleri gastronomi alanında öğrenci, mezun, akademisyen ve alanlarında gastronomi ile bağlantılı profesyonellerden oluşan bir sivil toplum kuruluşu olan GastroBahçe Derneği'de stant açacak. Dernek olarak ‘Tıbbi Çayların Özellikleri ve Hazırlama Yöntemleri‘ adlı bir workshopu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Mehmet Şirin Yalvaç gerçekleştirecek. Gastrobahçe Derneği tarafından hazırlanan bitki çayları, kongre çantalarında katılımcı protokol ve akademisyenlere hediye edilecek. Gastronom Büşra Sağlam ise özel iksirli atıştırmalıklarını katılımcılara dernek standında ikram edecek. İkinci günde dernek stantında çeşitli ağaç fideleri ziyaretçilere hediye edilecek.

Haber: Veysel Kavrayan

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız