Güncel

TAİB Önderliğinde STK'lardan AZERBAYCAN'a Destek

Türkiye’deki Azerbaycanlı İş Adamları Birliği öncülüğünde, DEİK Türkiye-Azerbaycan İş Konseyi, ETD, MÜSİAD Azerbaycan Şubesi, TÜMSİAD, ASKON ve Dünya Türkiyat Konseyi Derneği tarafından ortak basın açıklaması yapıldı.

6 Ekim 2020 Saat: 21:40
TAİB Önderliğinde STK'lardan AZERBAYCAN'a Destek
TAİB Önderliğinde STK'lardan AZERBAYCAN'a Destek

TÜRKİYE’DEKİ AZERBAYCANLI İŞ ADAMLARI BİRLİĞİ (TAİB), DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU (DEİK) TÜRKİYE-AZERBAYCAN İŞ KONSEYİ, EKONOMİ VE TİCARET DERNEĞİ (ETD), MÜSTAKİL SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ (MÜSİAD) AZERBAYCAN ŞUBESİ, TÜM SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ (TÜMSİAD), ANADOLU ASLANLARI İŞADAMLARI DERNEĞİ (ASKON) ve DÜNYA TÜRKİYAT KONSEYİ DERNEĞİ tarafından ortak basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi;

"Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin 27 Eylül 2020 tarihinde Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ Bölgesi'nde ateşkesi ve uluslararası hukuku ihlal ederek ağır silahlarla Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini ve askeri birliklerini hedef alan saldırılarını en güçlü şekilde kınıyoruz. Saldırılar sonucunda şehit düşen merhum aziz şehitlerimizi saygı ile anıyor, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden kahraman gazilerimize acil şifalar diliyoruz.
Uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde halkını ve vatanını korumak amacıyla verdiği çaba karşısında tüm gücümüz ve imkanlarımızla Azerbaycan’ın yanındayız.
Ermenistan, Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ ve çevresindeki topraklarını yıllardan beri işgal etmekte ve var olan çatışmaya yeni boyutlar eklemekte ise de bu alçak saldırılar başarısızlığa uğramaya mahkumdur. Ermenistan hatalı bir yoldadır. Ermenistan’ın, hak ve hukuku hiçe sayan bu hain saldırıları karşısında, Azerbaycan Devleti'nin ve
Azerbaycan Ordusu'nun alacağı her kararın arkasında olduğumuzu bildirir, bölgede insani dramlara mani olmak için işgalci Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın öz yurdu olan topraklarından kayıtsız ve şartsız derhal çekilmesi gerektiğini bildiririz.
Ermenistan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın verdiği kararlara saygı duymalı ve derhal uygulamalıdır.
Bu anlamda Ermenistan silahlı kuvvetleri tarafından, uluslararası hukuk kuralları hiçe sayılarak Yukarı Karabağ Bölgesi'ne yapılan alçak işgal ve saldırıları şiddetle kınadığımızı bildirir; bundan sonra da toprak bütünlüğünü yeniden tesis etme çabalarında Azerbaycan’ın yanında yer almaya devam edecek
olduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyururuz."

Mikayıl YUSİFOV- Türkiye’deki Azerbaycanlı İş Adamları Birliği (TAİB) Başkan Vekili,
Selçuk AKAT- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Azerbaycan İş Konseyi Başkanı,
Abdurrahman UZUN- Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Azerbaycan Şubesi Başkanı,
Tolga TUNÇ- Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Vekili,
Serdar KURT- Ekonomi ve Ticaret Derneği (ETD) Azerbaycan Ekonomi Ticaret Kurulu Başkanı,
Mehmet BİLİCİ- ANADOLU ASLANLARI İŞADAMLARI DERNEĞİ (ASKON) Dış İlişkiler Komisyonu
Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı,
Dr. Osman BÜYÜKKAYA- Dünya Türkiyat Konseyi Derneği Başkanı.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız