Eko Yaşam

"SARAYLI-ÖRCÜN Tarih Koridorunda Doğal Yaşam'' Projesi Taraklı-Göynük Uygulama Gezisi Gerçekleşti

Turizm Birlik Müdürü Ayşe Dışpınar'ın koordinatörlüğünde yürütülen proje çerçevesinde Saraylı ve Örcün halkından yaklaşık 80 kişinin katılımıyla örnek incelemesi amacıyla Taraklı ve Göynük'e turizm gezisi düzenle

5 Mayıs 2017 Saat: 09:07
"SARAYLI-ÖRCÜN Tarih Koridorunda Doğal Yaşam'' Projesi Taraklı-Göynük Uygulama Gezisi Gerçekleşti
"SARAYLI-ÖRCÜN Tarih Koridorunda Doğal Yaşam'' Projesi Taraklı-Göynük Uygulama Gezisi Gerçekleşti

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Başkanlığında, Gölcük Belediyesi ve Marka' nın (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) desteğiyle sürdürülen, "Saraylı-Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam" projesi kapsamında düzenlenen “Organik Tarım, Turizm ve Mutfak eğitimlerine katılan Saraylılı ve Örcünlü kursiyerlere Taraklı ve Göynük inceleme gezisi yapıldı.

Turizm Birlik Müdürü Ayşe DIŞPINAR'ın koordinatörlüğünde yürütülen proje çerçevesinde Saraylı ve Örcün halkından yaklaşık 80 kişinin katılımıyla örnek incelemesi amacıyla  iki otobüs eşliğinde, tarihi dokusu bozulmamış bir Osmanlı kasabası olan, uluslararası sakin şehir (Cittaslow) ağına giren Sakarya Taraklı'ya gidildi. Öncelikle Taraklı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü sorumlusu Coşkun Demiraslan’ın sunumuyla; Taraklı'nın kültür ve turizm değerlerinden ve bu değerlerin turizme kazandırılması noktasında dünden bugüne gelişiminden ve bugüne kadar yapılan çalışmalardan bahsedildi.

Proje koordinatörü Ayşe Dışpınar ise proje faaliyetlerinden bahsederek: ‘’projenin büyük kısmının tamamlandığını, proje başlangıcında Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nde bulunan Cumalıkızık Köyü’ne inceleme gezisi yapıldığını bunun neticesinde Saraylılı bayanların Cumalıkızık’ı örnek alarak hafta sonu Pazaryeri düzenleyerek, ziyaretçilere yöresel ürünler, gözleme çay ile organik ürünlerin satışına başlamış olduklarını görmek, proje başlangıcı olarak bizleri memnun etmiştir. Yakın zamanda tamamladığımız eğitimlerin sonrasında da Saraylı – Örcün ile önemli benzerlikleri olan Taraklı ve Göynük’e inceleme gezisi düzenleyerek burada yapılan çalışmaları yerinde görmelerini istedik. Projemizin süresi 25 Ağustos itibariyle tamamlanmış olacak, hedefimiz bu süreyi en iyi şekilde geçirerek, Gölcük halkının benimsediği ve sahiplendiğini gördüğümüz projemizin sonunda, Saraylı ve Örcün'ün kültür ve turizm değerlerini tanıtmak, koruma kullanma dengesi içerisinde, doğal dokusunu bozmadan bir turizm cazibe merkezi yapmaktır. Bölgemizin kültür ve turizm değerlerinin ortaya çıkarılması ve turizme kazandırılması konularına önem veren proje iştirakçilerimiz olan başta Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve proje iştirakçimiz Gölcük Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Mehmet Ellibeş'e bu imkanı sağladıkları ve destekleri için teşekkür ediyor saygılar sunuyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

Geniş Katılım

Daha sonra pazaryeri gezisi ve öğle yemeğinin ardından yavaş şehir Taraklı ve Konakları gezilerek, bilgi alındı, yerinde inceleme yapıldı. Osmanlı tarzı iki katlı ve cumbalı evleri, Arnavut Kaldırımlı dar sokakları ile Bolu’nun en sevimli yerlerinden biri olan Göynük’e hareket edilerek burası gezildi, Fatih Sultan Mehmet çok sevdiği hocası Akşemsettin için 1464 yılında yaptırdığı Akşemseddin Türbesi ziyaretinin ardından gezi tamamlanarak gezi tamamlandı. Geziden oldukça memnun kaldıklarını söyleyen, gezi sonunda oldukça ilgili ve heyecanlı olduğu gözlenen katılımcılar Saraylı ve Örcün halkıda Saraylı ve Örcün'ün de turizme kazandırılmasını istediklerini ve bu projede seve seve yer alacaklarını bildirerek geziyi düzenleyen ve projede  emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söylediler.

Taraklı'ya yapılan geziyeTV 41 Sevcan Tamerle Bakış Açısı Program sunucusu Sevcan Tamer, Kocaeli Turizm Derneği 2. Başkanı, Gazeteci Veysel Kavrayan, Gazeteci Emine Akboyun, Yrd. Dç. Nermin Demirkol,  Eğitmen ve Mali Danışman Sinan Berkdemir,  Saraylı Muhtarı Rıdvan Büyükbudak ile birlikte Saraylı ve Örcün'de halkından eğitimlerde yeralan proje gönüllüleri  katıldı.

Haber: Veysel Kavrayan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız