Kültür

SARAYLI-ÖRCÜN Kültür ve Turizm Festivali'ne Davetliyiz

Saraylı-Örcün Tarih Koridoru'nda Doğal Yaşam Projesi kapsamında ilki gerçekleşecek olan Saraylı-Örcün Kültür ve Turizm Festivali Cumartesi-Pazar günleri Gölcük'te yapılacak.

11 Ağustos 2017 Saat: 11:22
SARAYLI-ÖRCÜN Kültür ve Turizm Festivali'ne Davetliyiz
SARAYLI-ÖRCÜN Kültür ve Turizm Festivali'ne Davetliyiz

Kocaeli Gölcük Başiskele Termal Turizm Merkezi Birliğince, Avrupa’yı Asya’ya bağlayan anayollar üzerinde bulunan Kocaeli Gölcük’ün bölgesel, ulusal ve uluslararası bölge turizminin geliştirilmesi kültür ve doğa turizminin canlandırılması için bölgesel etkileşimli turizm ağı ile sürdürülebilir bölgesel turizm sistemi geliştirilmesi, bölgenin turizm cazibe merkezi haline getirilmesi için hazırlanan, Gölcük Belediye Başkanı/Birlik Başkanı Mehmet Ellibeş Başkanlığında, Birlik Müdürü Ayşe Dışpınar Koordinatörlüğünde yürütülen; Gölcük Belediyesi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen, proje ortağı Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Proje İştirakçileri olarak Gölcük Kaymakamlığı, Gölcük Belediyesi, Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD) olan “Saraylı – Örcün  Tarih Koridorunda Doğal Yaşam” projesinin 12-13 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak iki günlük festivalle halk ile buluşmaya hazırlanıyor.

El emeği ürünler ve gelenekler yaşatılacak

Bu kapsamda; Gölcük Belediyesi Saraylı Örcün Kültür ve Turizm Festivali düzenlenecektir. Festivalde Saraylı ve Örcünlü bayanlarca üretilen organik ürünler, yöresel yiyecekler, kadınlarımızın el emeği işlenmiş ahşap hediyelik eşyalar hazırlanarak satışa sunulacaktır. Festivalde ayrıca, yöre gelenek ve kültürünü örf ve adetlerini tanıtıcı etkinlikler ( kına gecesi, heyamola, gelin alayı vb.) yer almaktadır. Yarışmalar (halat çekme, yoğurt yeme vb) ve yöresel müzik dinletileri misafirlerimizin beğenilerine sunulacaktır.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan; ''12-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek festival Örcün meydanında saat 11.00’de başlayacak. Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün de proje ortağı olduğu festivali Gölcük Belediyesi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) finanse ediyor. Festival kapsamında; Saraylı Örcün’de festival korteji, mehter konseri, fotoğraf sergisi, şiir dinletisi, çeyiz sandığı sergisi, kına gecesi ve heyamola gösterileri yapılacak, aynı zamanda yöresel ürünlerin ve el sanatlarının da sergisi yer alacak. Festivale tüm halkımız davetlidir'' diye belirtti.

Birlik Koordinatörü Dışpınar; “Gölcüklü vatandaşlarımızı dolu dulu bir festival bekliyor. Festival kapsamında eski geleneklerimiz yeniden canlandırılacak ve köylü kadınlarımızın yapmış olduğu el emeği ürünlerin sergileneceği bir festival olacak. Bölgemizin kültür ve turizm değerlerinin tanıtılması, bölgenin turizme kazandırılması, halkın turizm hareketlerine katılımını ve bölgenin turizm cazibe merkezi haline gelmesini sağlamak amacıyla düzenlenen festivale tüm halkımız davetlidir, minik sorunlar oluşşada zaman zaman biz hep beraber başardık bu işi. Saraylı ve Örcün bize güvendi, Gölcük bize güvendi. Uzun bir yolculuk yaşadık, eğitimler alındı, restorasyonlar yapıldı, butik otelimiz hizmete girdi, seralar kuruldu, mutfak ve tarım eğitimleri alındı, sertifikalandırma çalışmaları yapıldı, anıt ağaç çalışmaları ve belgelendirmeleri yapıldı. Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü desteğiyle trekkink yolu ve ahşap çalışmalarımızda yol aldık. Çevre örnek köy gezileri düzenlendi. En önemlisi bu kadar emek ve yatırımı yapan bizlerin, yerel, ulusal ve uluslararası tanınmasında reklam ayağının başı olan siz gazeteci arkadaşlara ve özellikle projenin başından itibaren bizim yanımızda olan, minik eleştirileri ile bizlerin gelişmesinde destek olan uluslararası ödüllü ve sanırım Gaziantep Mutfağı'nın UNESCO'ya giriş haberleriylede ödül almış bir gazeteci olan ve Kocaeli Turizm Derneği ikinci başkanı siz Veysel Kavrayan'a da teşekkür ederim. Bölgemize, insanımıza hayırlı olsun, şimdi daha yeni başlıyoruz. Önümüzde yapılması gereken çok iş var ama biz yorulduk mu? Hayır. Sizlerin desteği bize şevk veriyor. Bu iki gün bir nefes mola ve emeklerin sergilenmesinin keyfini hep beraber yaşayalım” dedi.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız