Güncel

Odundan kömüre, Torlukçular Fotoğraf Sergisi

Fotoğraf sanatçısı, tıp doktoru Dr. Ahmet Remzi TÜLÜCE, sanat severlerle Odundan kömüre,Torlukçular Fotoğraf Sergisinde buluşuyor

8 Mart 2022 Saat: 09:17
Odundan kömüre, Torlukçular Fotoğraf Sergisi
Odundan kömüre, Torlukçular Fotoğraf Sergisi

Odundan kömüre, Torlukçular Fotoğraf Sergisi

Fotoğraf sanatçısı, tıp doktoru Dr. Ahmet Remzi TÜLÜCE, sanat severlerle Odundan kömüre,Torlukçular Fotoğraf Sergisinde buluşuyor

Bir zamanların vazgeçilmez enerji kaynağı olan odun kömürünün zaman içerisinde kullanım alanları azalmıştır. Geçmiş dönemlerde ısınma araçlarının vaz geçilmezi  yakıtı olan  odun kömürü, günümüzde eski günlere göre daha özgül amaçlarla kullanılmaktadır.  Ülkemizde geleneksel hale gelmiş olan ve “mangal kültürü” olarak adlandırdığımız yeme-içme alışkanlıklarımızın vaz geçilmez enerji kaynağı olan  odun kömürü  çoğunlukla imalathanelerde üretilmektedir. Ancak ülkemizin çeşitli bölgelerinde, sınırlı sayıda üretici geleneksel yöntemlerle odun kömürü elde etmeyi sürdürüyor. Torlukçular fotoğraf çalışması 10 yılı aşan bir sürede birçok kez gerçekleştirilmiş fotoğraf çekimlerinde elde edilen fotoğraflardan bir seçki ile ortaya çıkmıştır. Geleneksel yöntemlerle odun kömürü elde edilmesini ve   torlukçuların (odun kömürü üreticilerinin) bu süreçteki çabalarını bir ölçüde yansıtmayı amaç edinmiştir.

Sergi: 8-16 Mart 2020 süresince açık kalacak olup, sanat severlerle saat : 16 00  Kültür Müdürlüğü eski İzmit gar binası galerisinde  buluşuyor.  

 

Dr. Ahmet Remzi TÜLÜCE'ye dair

          Fotoğraf sanatçısı, tıp doktoru. Tıp , güzel sanatlar ve sosyoloji mezunudur.

Fotoğraf sanatına  olan ilgisi tıp fakültesi öğrenciliği sırasında başlamıştır. 1997’de Kocaeli Fotoğraf  Sanatı Derneği’ne üye  olmuş, 2000-2005 yılları arasında dernek yönetim kurulunda görev almıştır. Bir süre KASK’ın   Saydam isimli bülteninin yazı işleri sorumluluğunu üstlenen  Tülüce, 1997-2021 tarihleri arasında katıldığı ulusal ve uluslararası fotoğraf  yarışmaları sergilerinde ve çeşitli  gösterilerde  çok sayıda fotoğrafı yer almıştır. Uluslararası yarışmalardaki başarıları ile 2008 yılında FIAP (Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu)  tarafından  verilen AFIAP (Artist of FIAP)   ünvanını kazanmıştır. Tülüce , günümüze değin 4’ü  analog , 7’si dijital, toplam  11 kişisel fotoğraf gösterisi gerçekleştirmiş ve 5 kişisel fotoğraf sergisi açmıştır.    

Fotoğraf  sanatı, plastik sanatlar ve sinema ile  ilgili yazıları ulusal ve yerel medyada  yayınlanan Tülüce, fotoğraf üzerine yazılmış üç kitaba editörlük yaparak fotoğraf sanatına katkıda bulunmuştur. Fotoğrafları ulusal  dergi ve gazetelerde yayınlanmış, afiş, katalog, kitap kapağı fotoğrafı, müzik CD si görseli olarak kullanılmıştır.

Güzel sanatlarla ilgili “Bellek Tazeler Yanlışları” isimli kitabın ve Türk Sineması ile ilgili “Akıncı Beyi Malkoçoğlu” isimli kitabın bölüm yazarları arasında bulunan Tülüce’nin mangal kömürcüleri ile ilgili fotoğraf kitabı “Odundan Kömüre Torlukçular” 2021 yılında yayımlanmıştır.

Tülüce 2022’de Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Topluluğu  Derneği  yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız