Bakü'de Yürekler AL-AL diyor

29 Ekim 2017 Saat: 12:08
Bakü'de Yürekler AL-AL diyor
Bu yıl, 15 Nisan’da Azerbaycan’da ilk dafa düzenlenen Bakü Sopping Fest 15 Ekim’de ikinci kez başladı.

15 Kasım'a kadar sürecek festivala ilgi bu kez daha çok. Bu kez festivala katılan mağazaların sayısı artarak 500'e yaklaşmıştırr. Bu markalar uluslararsı markalar ve ulusal markalardan oluşmaktadır. Festivale katılan mağazaların bir çoğu, Gucci, Prada, YSL, Burberry, D&G gibi dünya moda devlerinin her türlü ürünününn olduğu giyim, kozmetik, aksesuarlarından oluşmaktadır. Türkiye'den de Azerbaycan'da mağaza açmış markalar festivale yoğun ilgi gösteriyor.

Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Vergiler Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirilen ve bir ay devam edecek festival boyunca Azerbaycanlıar ve yabancılar yaklaşık 500 mağazada ki özel indirimlerden yararlanacak. Festival kapsamında müşterilere aldıkları ürünlerin Katma Değer Vergisinin bir kısmı geri ödenecek. Bakü Shopping Fest'de özellikle vergi avantajı sağlanan kampanya (TAX-FREE)  daha çok beğeniliyor.

'' Bakü cazibe merkezi haline geldi '' 

Bakü Sopping Fest, turizm alanında büyük deneyim kazandırma imkanı yarattı. Bu festival turizmi, turizimi çeşitlendirmek, ülkeye gelen turist sayısını arttırabilmek için çok önemli. Bu tarz alışveriş festilvalleri de şehre kazandırdığı canlılık ile turistlerin tercihinde etkili oluyor. İlk festival tecrübesi Bakü'yü cazibe merkezi haline getirmekte önemli katkısı olduğunu gösterdi. İlk festivale Türkiye'nin İstanbul Sopping Fest'i ile ilham kaynağı olmasının da altını çizerek söylemek lazım.

'' Türkiye her zaman destek vermeye hazır ''

Türkiye'nin Azerbaycan Büyükelçisi Erkan Özoral bize yaptığı açıklamasında; '' Bakü Shopping Fest''in yıllar boyu başarıylala devam eden bir festival olmasını, iki ülkenin turizm ve ticaret potansiyelinin karşılıklı olarak daha da gelişmesini diliyoruz '' dedi.

Büyükelçi; '' Türkiye Azerbaycan'ın her zaman ve her kulvarda yanında yer almaktadır. Azerbaycan'ın tanıtımının ve turizminin geliştirilmesi amacıyla yapılan çalışmalara da Azerbaycan'ın uygun göreceği her şekilde destek vermeye, tecrübelerini paylaşmaya devam edecektir '' diye ekledi.

Haber: Veysel Kavrayan ( Bakü )

 

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız