Su

Milas’ta Vektörle Mücadele

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ilk sivrisinek larva üremelerinin görülmeye başladığı Milas ilçesi Güllük Mahallesi Dalyan bölgesinde ilaçlama çalışması başlattı.

5 Nisan 2022 Saat: 10:45
Milas’ta Vektörle Mücadele
Milas’ta Vektörle Mücadele

Milas’ta Vektörle Mücadele

Muğla/ Milas NHA Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde alanında uzman ve “Biyosidal Ürün Uygulayıcı” sertifikasına sahip 206 personel, 54 araç ve donanımlı ekipmanlarıyla yılın 12 ayı boyunca vektörle mücadele çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda Milas ilçesi Güllük Mahallesi Dalyan bölgesinde “Sivrisinek Tür Tayini” çalışmaları sonucu “Ochlerotatus Provocans” olduğu tespit edilen sivrisinek türü üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından insan sağlığına zarar vermeyen biyolojik larvasitlerle ilaçlama çalışması başlatıldı.

 

Haşere ile mücadele konusuna bilimsel yaklaşan ve geçtiğimiz yıllarda Ege Üniversitesi ile ortak yürütülen çalışmalar neticesinde saptanan ‘Ochlerotatuscaspius’ türü sivrisineklerin özelliği gereği uzun mesafe uçabildiği ve bu bölgeden Güllük mahallesine doğru esen kuzey yönlü rüzgârlarında katkısıyla yerleşim alanlarında sivrisinek baskınına sebebiyet verdiği tespit edilmişti.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız