İGF

Malatya’da yeşil alan miktarı iki katına çıkıyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Özalper Bölge Parkında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

30 Nisan 2021 Saat: 14:15
Malatya’da yeşil alan miktarı iki katına çıkıyor
Malatya’da yeşil alan miktarı iki katına çıkıyor
MALATYA (İGFA)- Malatya'da 5 bin 100 metrelik alanda oluşturulan Özalper Bölge Parkı içerisinde, oyun gurupları, spor aletleri, kamelyalar, banklar, piknik masaları ile sosyal yaşam alanları oluşturuluyor. Yeşil alan miktarının iki katına çıktığı parka son olarak 50 adet ağaç dikimi yapıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bir yandan tabiat dengesinin korunması, diğer yandan kişi başına düşen yeşil alanın artırılması noktasında Büyükşehir olarak Malatya’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını iki katına çıkarmak için çalıştıklarını söyledi. Yapılan çalışmaları anlatan Başkan Gürkan, "3 bin 100 dönümlük İnderesi Parkı, Sümer Parkın yenilenmesi, Tecde Parkının yapılması, Mahalle aralarında yaptığımız bu tür küçük parklar, 300 dönümlük 100. Yıl Parkı, Millet Bahçesinin yapılması ayrıca Malatya’nın yol aksı boyunca dikilen ağaçlar, orta refüjler ile kavşakların yeşillendirilmesi, Mişmiş Parktaki genel çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmaları ile Malatya’da kişi başına düşen yeşil alanların iki katına çıkarılması noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız