Eğitim

KOÜ’de ‘Türkiye’de Kadın Olmak’ konuşuldu

Kocaeli Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Atölyesi’nin Zümrüd-ü Anka Grubu öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Türkiye’de Kadın Olmak’ konulu semineri önceki gün KOÜ İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirildi

3 Haziran 2014 Saat: 12:26
KOÜ’de ‘Türkiye’de Kadın Olmak’ konuşuldu
KOÜ’de ‘Türkiye’de Kadın Olmak’ konuşuldu

Kocaeli Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Atölyesi’nin Zümrüd-ü Anka Grubu öğrencileri tarafından düzenlenen ve Doç. Dr. Esma Torun Çelik’in de katılımıyla düzenlenen ‘Kızılcık Şerbeti- Türkiye’de Kadın Olmak’ konulu seminer İletişim Fakültesi’nde derslik 2 amfisinde gerçekleştirildi.


‘ERKEKSEN ÖFKENİ YEN’ 

Kadına yönelik şiddeti her yönüyle ele alarak farkındalık yaratmayı amaçlayan öğrenciler ‘Erkeksen öfkeni yen’ sloganı ile sunum gerçekleştirdi. Halkla İlişkiler ve Tanıtım üçüncü sınıf öğrencilerinin düzenlediği seminere Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Edil Sayımer, Başkan Yardımcısı Aybike Pelenk, Halkla İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlilerinden Sevim Koçer, Meral Çakır ve Fen Edebiyat Bölüm Başkanı Meryem Gürbüz ile fakülte öğrencileri katıldı.


‘KADINA ŞİDDET EN FAZLA KOCAELİ’NDE’ 

Etkinlikte konuşan Doç. Dr. Esma Torun Çelik, “Kadınlar sadece eşinden şiddet görmüyor. Maalesef yakınlarından ve hemcinslerinden de şiddet gören kadınlarımız var” dedi. Türkiye’de kadına yönelik şiddetin en fazla Kocaeli’nde olduğunu belirten Çelik, konuşmasında hem en fazla kadına şiddetin görüldüğü bölgeleri hem de kadın istismarını yıllara göre ele aldı. Çelik, çocuk gelinler konusuna da  değinerek, Türkiye’de kadın olmanın zorluklarından bahsetti. Konuşmaların ardından sunumlar gerçekleştirilirken, etkinlik sonrasında katılımcılara kızılcık şerbeti ve kadını temsil eden kurabiyeler dağıtıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız