Güncel

Körfez’de atık geri dönüştürülüyor

“Sıfır Atık” projesinin önemine vurgu yapan Başkan Şener Söğüt, “Vatandaşlarımızın desteği ile Körfez’de bu noktada önemli adımlar attık. Sadece 1 yılda evlerden 6 ton atık yağ topladık” dedi.

7 Ocak 2022 Saat: 14:08
Körfez’de atık geri dönüştürülüyor
Körfez’de atık geri dönüştürülüyor

Körfez’de atık geri dönüştürülüyor

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, ‘Sıfı Atık’ projesi kapsamında Körfez’de 2021 yılında yapılan çalışmaları değerlendirdi. Projenin belediyeler için çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Söğüt, “Körfez Belediyesi olarak özellikle site, toplu yaşam alanları ve kamu binalarında projenin hayata geçmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz.

 

Önemli katkı sağlıyor

Hem kurumlarda hem de mahallelerde oluşturduğumuz mobil atık getirme merkezleri ile; ambalaj atıkları, atık piller, elektronik atıklar, bitkisel atık yağlar, ilaç atıkları, cam şişeler, tekstil atıkları ve hacimli atıkları ayrı toplayarak geri dönüşüme veya enerjiye dönüştürüyoruz. Bu atıklar hem çöp depolama alanına gitmiyor hem de çevrenin korunmasına önemli katkı sağlıyor.

 

Tonlarca atık geri kazandırıldı

Bu kapsamda 2021 yılında; 4.800 ton ambalaj atığı, 718 ton cam şişe ve düz cam atıkları, 1.320 kg atık pil, 6.000 kg evlerden toplanan bitkisel atık yağ, 22 ton hurda lastik, 112 ton tekstil atıkları ve 562 ton hacimli atıklar ayrı toplanarak ülke ekonomisine geri kazandırdık.

 

Bir telefon yeterli

Yeni geri dönüşüm ürün ve ekipmanları Körfez'e kazandırmak için çalışmalar devam ediyor. Bu amaçla halkımızdan projeye daha fazla destek vermelerini ve bu konuda talep ve önerileri için Çağrı Merkezimize ( 0 262 500 00 50) başvurmalarını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız