Güncel

Kocaeli'nden Van'a Uzanan Lezzet Köprüsü

Kocaeli Körfez İlçesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin önderliğinde gerçekleşecek olan "Kocaeli'nden Van'a Uzanan Lezzet Köprüsü" adlı sosyal sorumluluk projesi 25, 26 Ekim'de gerçekleşecek.

23 Ekim 2019 Saat: 21:41
Kocaeli'nden Van'a Uzanan Lezzet Köprüsü
Kocaeli'nden Van'a Uzanan Lezzet Köprüsü

Kocaeli Körfez İlçesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin önderliği, Kocaeli Üniversitesi, Körfez Belediyesi, Körfez Kent Konseyi, Van Büyükşehir Belediyesi, Edremit Belediyesi, Gevaş Belediyesi, Körfez Ticaret Odası, Van Ticaret Odası, Lezzet Dostları Derneği, Lezzet Yazarları Derneği, Van Pastacılar ve Aşçılar Derneği, Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi ortaklığında, Van ili Edremit İlçesi'nde 25, 26, Ekim tarihlerinde, "Kocaeli'nden Van'a Uzanan Lezzet Köprüsü" adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenecek olan "Kadın ve Girişimcilik Paneli" ve "Yöresel Yemek Yarışması-Şöleni" büyük etkinliği gerçekleşecek.

25 Ekim Cuma günü etkinliğin, Van Ticaret Odası'nda saat 13:30, 15:30 saatlerinde gerçekleşecek "Kadın ve Girişimcilik Paneli" bölümünde; Projenin Koordinatörü'de olan Kocaeli Üniversitesi Öğr. Gör. Ayfer Özmen'in moderatörlüğünde; Erdek Ticaret Odası Başkanı, Mimar F. Özlem Sarı, Tarım Girişimcisi Hatice N. Aydoğan Özsökmen, ünlü Mutfak Şefi, Tv Yemek Proğramcısı Aydın Demir ve İnsan Kaynakları Yönetim Danışmanı, Milliyet Pembe Nar Yazarı Betül Altınbaşak yer alacak.

26 Ekim Cumartesi günü saat 12:30, 16:30 saatelerinde daha önceleri Kocaeli'nin hediye olarak yapımını üstlendiği "Kocaeli-Van Dostluk Parkı"nda gerçekleşecek "Yöresel Yemek Yarışması-Şöleni" bölümünde ise, Yeme-İçme Profesyonelleri Derneği'nden Ünlü Şef Aydın Demir, Uluslararası Haber Ajansı ve Türkuaz Haber Ajansı Genel Yayın Koordinatörü, Ünlü Gurme, Yazar Veysel Kavrayan, Kocaeli Akademik ve Profesyonel Aşçılar Derneği'nden Duayen Şef Naif Bagi, Eğitmen, İstanbul Aşçılar Derneği Kadın Kolları Başkanı Şef Ayten Saner, Gastronomi Kültür Turizm Derneği Başkanı Gülşen Coşanöz, Van-Pad Başkanı Ünlü Şef Sinan Pulat, TAŞKAPON Genel Sekreteri Ali Geyik, Van-Pad Yönetim Kurulu Üyesi Adem Ergin ve Van-Pad üyeleri yer alacak.

Yemek Yarışması çorba, ana yemek ve tatlı dallarında gerçekleştirilecek. Arzum Mutfak Ev Aletleri, dereceye giren yarışmacılara çeşitli küçük ev aletleri, Körfez Belediyesi ise 3 kategoride 1.'lere tam, 2.lere yarım, 3.'lere çeyrek altın hediye edecek.

Kocaeli Körfez İlçesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin önderliğinde gerçekleşecek olan "Kocaeli'nden Van'a Uzanan Lezzet Köprüsü" adlı sosyal sorumluluk projesinin Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nda ise Başkan Osman Yurt, Körfez Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nigar Yağız, Körfez Belediyesi Proje Takımı'ndan Fatma Kandal, Ebru Fırat, Van Ticaret Odası Kadın Girişimciler Başkanı Pınar Gülle ve Yaka Koop. Başkanı Gülmay Gümüşhan, Proje Koordinatörü, KOÜ Öğr. Gör. Ayfer Özmen, Van-Pad Başkanı Sinan Pulat yer alıyor.

Projeyle ilgili paydaşalardan Van Ticaret Odası Kadın Girişimciler Başkanı Pınar Gülle bize etkinlikle ilgili şunları kaydetti; "böyle bir projede yer almak, proje ortağı olmak oldukça sevindirici. Özellikle kadın ve girişimciliği üzerine yaptığımız projelere paralel olan bu düşünce için tüm paydaşlara, Kocaeli'ne ve Körfez İlçemize teşekkürlerimi iletirim. Gerek ticaret odalarımız gerekse kadın girişimcilerimiz aracılığı ile aramızdaki iletişimi güçlendirmek, karşılıklı hizmet standartalarının artmasını sağlamak, ortak toplantılar, geliştirici faaliyetler düzenlemek, işbirlikleri çerçevesinde daha kapsamlı projeler hazırlamak, ticaretin gelişmesi yanında sosyo kültürel faaliyetlerde de kadınlar için birlikte hareket etmek ve bu imkanları yaratmak iyi şeyler doğuracaktır diye düşünüyorum. İlimiz Van'a verdiğiniz katkıları önemsiyoruz. Hoş gelişleriniz olsun" dedi.

Körfez Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nigar Yağız ise bize şunları belirtti; "kısaca kadın iş gücünün bölgedeki potansiyelini ortaya çıkaracak gerek eğitim gerekse girişimci özelliklerini destekleyecek ortamı oluşturmak istiyoruz. Bir çok alt amacımız olan kadın istihdamı, farkındalık, kadının bilinçlendirilmesi, kadının üretime katılmasını sağlamak gibi bir çok konuda, iki yörenin kadın girişimciler kurulları ve STK lar aracılığı ile paydaşlıklar sağlayıp bir çalışma ortamı yaratmak istiyoruz. Bize basın olarak ve gastronomi alanındaki çalışmalarınızla vereceğiniz destekler çok önemli. Şimdiden tüm paydaşlara, katılımcılara ve size şahsım ve kurumum olarak çok teşekkür ederim."

Proje Koordinatörü KOÜ Öğr. Gör. Ayfer Özmen son olarak şu sözlerle bize anlamlı katkılar sundu; "şüphesiz kadınların kültürde, aktarılmasında çok önemli büyük rolü var. İster geleneksel ister modern olsun, gündelik yaşam içinde pek çok sorumluluğu olan kadınlar aynı zamanda kültürel mirasın kuşaklar arasında aktarımında da etkilidir. Bu aktarımda yemek, gastronomi, somut olmayan kültürel miras, coğrafi işaretli ürünler ve kırsalda ki kadının ev tipi üretimi, yerel, otantik, organik üretim çok önem arz etmektedir. Ana gelir getirici alanlardan olan turizmde sürdürülebilir gastronomi turizmi son dönemde dünyada konuşulan bir konu. Van'ın bir çok bozulmamış değerleri var. Bunları nitelikli ürün haline getirip pazarlamada farkındalık yaratmak yörenin ve özellikle kırsal kadının ekonomiye kazandırılmasında çok önemlidir. Kadınların çalışma hayatına büyük oranda katılması ve daha aktif rol alarak girişimcilik faaliyetlerinde bulunmaları gelişen ekonomiler için büyük öneme sahiptir. Çünkü: iş dünyasında kullanılmayan potansiyeli etkin hale getirmenin ve yeni iş sahaları oluşturmanın yolu, kadın girişimciliğinin teşvik edilmesine bağlıdır. Değerli bir kardeşimiz olarak sizinde bu konularda bize vereceğiniz hem basın katkınız, hem gastronomik katkınızı süreçte çok önemsiyorum. Tüm paydaşlara ve size çok teşekkür ediyorum"dedi.

Körfez Belediyesi Proje Takımı'ndan Fatma Kandal ve Ebru Fırat; "Körfez Belediye Başkanımız Şener Söğüt Bey projelere özel önem verir. Bu projede de tüm oluşumdan desteğini esirgemedi. Kadın çalışmalarına, istihdama, kültürel ve sosyal projelere ihtimam gösteren Başkanımıza bize ve projeye verdiği destekten dolayı tekrar teşekkürlerimizi iletiriz" diye eklediler.

“Van’ın güzide ilçesi Edremit’i, tarihi mirası, yeşili ve mavisiyle, dönüşümünü tamamlamış, huzurlu, kaliteli, model bir kent haline getirerek geleceğe taşımak…“ vizyonunda; “Doğunun İncisi, Van’ın Nefesi, Sakinliğin ve Huzurun adı Edremit’ de, kendini Edremit’e ait hisseden herkese, kamu hizmetlerini kesintisiz, adil, şeffaf bir şekilde sunarak, kaliteli yaşam alanı oluşturmak” misyonunda olan Edremit Belediye Başkanı Avukat İsmail Say, vizyoner ve güleryüzlü çalışmalarıyla adeta bir Cennet köşesi yaratmış bölgede. 

Van'a ve güzelliklerine, Körfez Belediyesi ve özgün çalışmalarına daha çok değineceğim kesin...

 

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız