Sağlık

KASKF'dan Sporcuları İçin Sağlık Sponsorluğu

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın ve Yönetim Kurulu, Antikkapı tesislerinde basın toplantısı gerçekleştirdi. Yazılı ve görsel medyanın katılımı oldukça fazlaydı.

25 Kasım 2018 Saat: 19:25
KASKF'dan Sporcuları İçin Sağlık Sponsorluğu
KASKF'dan Sporcuları İçin Sağlık Sponsorluğu

Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda KASKF Başkan'ı Murat Aydın gündeme dair konulara değinerek, detaylı açıklamalarda bulundu. Aydın, ilk olarak dernek yönetmeliğinin değiştiğini, kulüplerin tüm bilgilerini sisteme girmek zorunda olduğunu hatırlattı. Aydın, Kocaeli'nde KASKF’a üye 310, üye olmayan 150 kulüp bulunduğu bilgisini de aktardı. Murat Aydın, sporcu sağlığının çok önemli olduğu vurgusunda bulunarak; “Biz federasyon olarak bu sonunun çözümü için elimizden geleni yapıyoruz. Bünyemizde şu an 44 sağlık memurumuz var.  Ancak yeterli değil. Tüm ücretlerini biz ödüyoruz. Bir sağlık görevlisinin eline ayda 800 ile 1400 TL arasında para geçiyor. Fena bir para değil. Yeni sağlıkçılara ihtiyacımız var. Emekli sağlık memurlarından veya boş zamanını değerlendirmek isteyen sağlıkçılardan faydalanmak isteriz. Federasyonumuzla bağlantıya geçmelerini bekliyoruz” dedi. 

Özel Kocaeli Hastanesi İle Anlaşma
Murat Aydın, Romatem ile 2.5 yıldır devam eden sağlık sponsorluğu anlaşmasını 1 yıl daha uzattıklarını hatırlatarak; “Daha önce tedavilerden hiçbir ücret alınmıyordu. Malum maliyetler çok arttı. Birçok makina yurt dışından getiriliyor. Aynı şekilde devam etmek istedik ama uygun bulunmadı. Yeni anlaşmamıza göre yüzde 50 ücret talep edilecek. 2.5 yıllık süreçte futboldan 6-7 bin, toplamda 15 bin dolayında sporcu bu kurumdan hizmet aldı” dedi.

KASKF Başkanı Murat Aydın, sağlıkla ilgili yeni sponsorluk anlaşması müjdesini toplantıda verdi. Aydın İzmit Merkez ve Başiskele Yeniköy'de hizmet veren Özel Kocaeli Hastanesi ile yaptıkları anlaşmanın detaylarından söz ederken; “Her türlü sağlık hizmetlerinden yararlanılabilecek bir anlaşma. Ameliyat dahil. Hiçbir ücret ödemeden tedaviler gerçekleştirilecek” dedi.  

Yılda 96 TL Ödenecek 

Aydın, yapılmasını gerekenle ilgili; “Sporcu başına 8 TL ödenecek. Yani yıllık 96 TL.  Çok sayıda sporcusu bulunan kulüpleri zorlayabilir. Bu noktada mutlaka aileler devreye girmeli. Ayrıca federasyon olarak biz de yardımcı olacağız. Sağlık hizmetinin yanında bu kurum tüm sağlık taramalarını yaparak yine ücretsiz olarak sağlık raporlarını sporculara verilecek. Sadece futbol değil, tüm branşları kapsayan bir anlaşma. Kentimizde 12 bini futbol olmak üzere 140 bin dolayında sporcu var. Tamamının bu imkandan faydalanmasını istiyoruz. Yoğun bir taleple karşılaşacağımıza inanıyoruz” dedi. Aydın son olarak konfederasyonun kardeş iller projesiyle ilgili destek talebinde bulundu. Aydın; “2010 yılında 2 ille katkı yaptığımız bu projede gönüllü olarak sayıyı 12 ile çıkardık. Biz federasyon olarak elimizden geldiğince yardım yapıyoruz. Katkıda bulunmak isteyenler olursa bizimle temasa geçsinler” dedi. 

Açıklamaların ardından Aydın sorulara yanıt verdi. Aydın önümüzdeki Haziran ayında yapılacak genel kurulda yeniden aday olup olmayacağıyla ilgili soruya; “Ben bugüne kadar hiçbir seçim dönemi tek başına adayım diye ortaya çıkmadım. Mutlaka yönetim kurumumla, ailemle, kulüplerimizle istişare ettikten sonra adaylığımı ilan ettim. Bu dönem de aynı olacak. Bugünden adayım veya değilim diyemem. Sadece şunu belirtebilirim enerjim, heyecanım yerimde. Federasyonda sistem son derece sağlıklı bir şekilde işliyor” dedi. 

Murat Aydın, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Belediye Başkanlığına aday olup olmamasıyla ilgili soruya ise; “Daha önce de söyledim, adayım diye ortaya çıkmam. Yönetimimizde hemen her partiye yakın isimler var. Şu partiden adayım dersem yarın aday gösterilmediğimde sıkıntı olur. Teklif olursa değerlendiririz. Spor adamlarının, kulüp başkanlarının belediye başkanlığı yapmalarını isterim. Ki, bu dönem gerek belediye başkanlığına, gerekse meclislere spor camiasından birçok aday adayımız var. Kentte sporun gelişimi, yeni projelerin hayata geçirilmesi için spordan gelen veya sporu sevenlerin belediye başkanlığı görevinde bulunmaları çok önemli. Bu sözlerim mevcut belediye başkanlarından memnun olmadığımız anlamına gelir mi? Bu konuyu her zaman her yerde tartışmaya hazırım” dedi. Aydın başka bir soru üzerine Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun gündeme getirdiği maddi destek projesiyle ilgili ödül yönetmeliğinin hazırlandığını, başarı, sporcu ve branş sayısı kriter alınarak kulüplere maddi katkı sağlanacağını söyledi.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız