Güncel

KASKF 5. Antalya Çıkarmasından Çok Güzel Hareketler

Bu yıl beşincisi düzenlenen KASKF Başkanlar Kurulu ve Spor Kulüpleri Çalıştayı Antalya Side'de bulunan Sueno Otel'de başladı. Proğramda, ilk olarak engelli sporcular ile ilgili slayt gösterimi gerçekleşti.

16 Ekim 2018 Saat: 15:33
KASKF 5. Antalya Çıkarmasından Çok Güzel Hareketler
KASKF 5. Antalya Çıkarmasından Çok Güzel Hareketler

Katılım Yüksekti


Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu KASKF'ın, Başkanlar Kurulu ve Spor Kulüpleri Çalıştayı’na Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Kartepe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erol Erturan, BBP eski İl Başkanı Serhat Duyar, Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, DSP Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürü Nagihan Malkoç, TFF eski Yönetim Kurulu Üyesi ve KASKF eski Başkanı Rafet Kırgız, MHK eski Başkanı Mustafa Çulcu, taban birlikleri Başkanları, KASKF Yönetim Kurulu, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Başkanları ve yöneticileri, basın mensupları ve iş insanları katıldı.

Bu yıl beşincisi düzenlenen Başkanlar Kurulu ve Spor Kulüpleri Çalıştayı Antalya Side'de bulunan Sueno Otel'de başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan proğramda ilk olarak engelli sporcular ile ilgili slayt gösterimi gerçekleşti. Kocaeli'nin eski hakemlerinden Özdilek Kırbaş açılış konuşmasını yaptı.

Murat Aydın'ın Konuşması Büyük Alkış Aldı

KASKF Başkanı Murat Aydın yaptığı konuşmada; “İlk başladığımızda bize bir daha yapılmaz hayal olur diyorlardı. Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz çalıştaya katılan tüm konuklara teşekkür ediyorum. Geçmişte büyük sıkıntılar yaşayan Federasyonumuz bugün 600 kişilik bir ekiple böyle bir toplantı yapmanın keyfini yaşıyoruz. 2,5 aylık bir emek sonucunda böyle bir toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Mutlaka eksiklerimiz var. Bu eksiklerimizi gidererek yol alıyoruz. 1980 kişi bu organizasyona gelmek için müracat etti. Bizden maddi destek bekleyen herkese destek verdik. Lige katılım bedellerini karşılıyoruz. Türkiye şampiyonasına giden takımlara destek verdik. Engellilerle ilgili bundan sonra çok daha önemli projeler yapacağız. Burada işin sadece futbol olmadığını ve bunlara destek verilmesini anlattık” dedi.

Aydın; “İlimizde görev yapan Belediye Başkanlarını burada sizlerle buluşturuyoruz. Birlikteliğimizden vazgeçmeyeceğiz. Gençlik Nizmetleri ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın başlattığı Kardeş İller projesinde ilk önce iki ille başladığımız projede şu anda 10 ille birlikte kardeş kulüp projesinde malzeme yardımı yapıyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na 2005 yılında başlayan malzeme yardımını son yıllarda yapmamasını söyleyip tesis yapması talebinde bulunduk. İlimizde 40 tane sentetik çim saha bugün itibariyle spor kulüpleri tarafından kullanılıyor. Biz bütün spor branşlarının olduğu bir federasyonuz. Bu bütünlük içinde herkese yer var. Düzenlediğimiz programı engellemeye kimsenin gücü yetmeyecek. Mücadelemizi hep birlikte sürdüreceğiz” diye ekledi.

KASKF Onursal Başkanı Rafet Kırgız'dan Murat Aydın'a Övgü


KASKF Onursal Başkanı Rafet Kırgız konuşmasında, KASKF Başkanı Murat Aydın'a ve yapılanlara övgü dolu sözlerle teşekkür etti. Daha önce bu toplantılara katılmadım ancak ne kadar güzel şeyler yapıldığını görmek amatör spor adına beni mutlu etti. Bizler zor şartlarda çalışmalar yaptık geçmişte, iyi ki Murat Aydın'a destek olmuşum Kaskf'a başkanı olmasında. Ne kadar başarılı işler yapılıyor ve destek veren herkese teşekkürlerimi iletirim sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Adnan Köşker'den Amatörlere Müjde


Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, yakında belediye'den bir ödenek çıkartacağını ve bunu Amatör Kulüpler için harcayacaklarını belirtti. Adnan Köşker'in konuşması salonda büyük alkış aldı.

İbrahim Karaosmanoğlu; ''Başarının Sırıı İnanmaktır.''


Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan slayt gösterisinin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu söz aldı.

Karaosmanoğlu konuşmasında; “Amatör ruh çok farklı bir olay. Bu içten gelen severek yapılan spor. Profesyoneller para vermezsen topa vurmaz. Amatörler çok farklı. İlimizde yüzme sporu yapılıyor. İlimizde her yerde yüzme havuzu var. Mavi bayraklı plajlarımız var. İnandığınız zaman olmayacak bir şey yok. Başarının sırrı inanmaktır, inanıyorsunuz başaracaksınız. Hiçbir başarı tesadüfü değildir. Amatör ruhu Kocaeli’nde yeniden canlandırıyoruz. Çok güzel bir yolda ilerliyoruz. En güzel hizmet spordur. Bedenen ve ruhen insanları canlı tutmak sporla olur. İnsanları mutlu eden nimetler paylaşılırsa Allah bu sefer bu nimetleri çoğaltır” dedi.

KASKF Başkanı Murat Aydın ve Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na atletizm ferdi sporcu lisansı takdim ettiler.

Münir Karaloğlu Örnek Gösterdi


Antalya Valisi Münir Karaloğlu; Çalıştay’da yaptığı konuşmasında, Kocaeli’nin Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları'nı, Amatör Spor Kulüpleri Başkanları ve Yöneticileri'ni, Kocaeli’nde spora gönül vererek programa katılan herkesi, Türkiye’nin misafir odası Antalya’da ağırlamaktan onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yapılan pedagojik araştırmalarda sporla ilgilenen bir öğrencinin sporla ilgilenmeyen diğer öğrenciye göre hem eğitimde hem de iş hayatında daha başarılı olduğunun bilimsel verilerle ortaya konulduğunu da vurgulayan Vali Karaloğlu; “Bir spor dalıyla ilgilenen öğrencinin mutlaka disiplinli bir hayatı oluyor. Derslerinde daha başarılı oluyor. Hayatta da daha üretken oluyor. Onun için sporla ilgilenmek toplumumuzu ve çocuklarımızı sporla ilgilendirmek hepimizin görevi olmalı. Bu noktada hem Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız hem de İlçe Başkanlarımız çok önemli çalışmalar ortaya koydu. Bu manada ben tüm başkanlarımızı ve ekiplerini kutluyorum.” diye ekledi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu’na KASKF Başkanı Murat Aydın bir hediye takdim etti.

Ali Bilgi Yeni Ödül Yönetmeliği Müjdesi Verdi


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, slayt gösterimiyle birlikte yaptığı açıklamada; “Kocaeli bir spor kenti. İlimizde tesisleşme hamlesinde 343 milyon 236 bin lira tesis yatırımı yaptık. Spor eğitimiyle ilgili hamle hayata geçirdik. Tesislerimiz spor okulları hayline geldi. Bu tesislerde 80 bin genç eğitim aldı. Spor organizasyonları kapsamı dahilinde birçok organizasyona imza attık. İlimizdeki amatör spor kulüplerine 2018 yılında 210 bin lira nakit, malzeme yardımı olarak 15 milyon lira yardım yaptık” ifadelerini kullandı.

Bilgi, yeni bir ödül yönetmeliği düzenlediklerini çalıştayda açıkladı. Bilgi açıklamasında “Milli sporcu sayılarına, ulusal başarılara göre ve kulüplerin derecelere giren sporcu sayılarına göre ödüllendirme sistemine dahil olacak. Bu sistem hakkında yapılacak değerlendirmeler sonunda spor kulüpleri hak edeceği nakit yardımı alacaklar. Bu sistemde futbolun dışında farklı spor branşlarının desteklenmesi anlamında ödüllendirme sisteminde çarpanları futboldan farklı olacak” dedi.

Çalıştayda, altıyüz kişilik kafilenin birbiri ile kaynaştığı gözlemlenirken; katılımcılar şehir ve spor yöneticileriyle çeşitli konularda istişare etme imkanı buldular. Spor terörü, gençlerin uyuşturucu ve kötülüklerden uzak tutmak için nelerin yapılabileceği, engelli sorunları, kulüplerin eksikleri, istekleri, yapılanlar ve yapılmak istenen projeler gibi konularda kulüp yöneticileri, belediye başkanları ile ve spordan sorumlu şehir yöneticileri ile karşılıklı fikir alış verişinde bulundular. Bu tarz çalışmaların katılımcılara motivasyon sağladığını, sorunlar ve çalışmaların masaya yatırılarak samimi bir ortamda ortak çözüm yolları bulmak için bir fırsat olduğu kulağıma sıkça gelen konuşmalardı. Bu tarz projelerde, bir elin nesi var iki elin sesi var, birlikten kuvvet doğar gibi atasözlerimiz birlik olunca ne güzel işler yapıldığının göstergesi olmaktadır.

KASKF'ın gücünü Başkan Murat Aydın, Yönetimi ve yöneticileri fark etmiş ve bunu kendisine bağlı kulüplere daha da fark ettirmek için sürekli çalışmaktalar ve gönül kırmadan yol almaya gayret göstermektedirler. Hatalarımız olabilir diyen Murat Aydın; ''Hatanın insan için olduğunu hatırlatarak sorunlarınızda bize gelin konuşalım ailemizin dirliği, birliği için çalışalım, gücümüzle belediyelerden, yöneticilerden destek alalım, gücümüzün farkında olalım, bu sorumlulukla çalışalım, sorun varsa beraber aşalım'' diye belirtti.

KASKF birliğiniz daim olsun!

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız