Güncel

İzmit Belediyesi'nden açıklama

Yahya Kaptan Mahallesi’nde yaşanan köpek ölümleri ile ilgili olarak İzmit Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğü’nce bir açıklama yapıldı.

19 Ocak 2021 Saat: 22:16
İzmit Belediyesi'nden açıklama
İzmit Belediyesi'nden açıklama
İzmit Belediyesi'nden açıklama
Yahya Kaptan Mahallesi’nde yaşanan köpek ölümleri ile ilgili olarak İzmit Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğü’nce bir açıklama yapıldı.
Kamuoyuna Duyurulur.
Yahya Kaptan Mahallesi’nde yaşanan köpek ölümleri ile ilgili olarak İzmit Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğü’nce inceleme yapılmış, inceleme sonucunda edinilen bilgi ve belgeler ile verilen ifadeler doğrultusunda öldürme kastı olmaksızın görev kusuru tespit edilmiştir. 
Akabinde kusurla dolaylı ya da direkt olarak sorumlu personellerle alakalı soruşturma yapılmıştır. Yapılan inceleme sonucunda Veteriner İşleri Müdürü ve Müdürlükte Sözleşmeli memur statüsünde görev yapan Veteriner Hekim için Veteriner İşleri Müdürlüğü Çalışma Yönetmeliği’nden gelen görev kusurları nedeniyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca kınama ve uyarma cezaları ile Disiplin Hükümleri uygulanmış ve özlük dosyalarına işlenmiştir. 
İşçi statüsünde çalışan iki Veteriner Hekim için de aynı şekilde ‘Yönetmelik’ten gelen görevlerindeki kusurlar nedeniyle İşçi Disiplin Kuruluna havale edilmiştir. Olay akşamı görev yapan diğer personeller ise değinildiği üzere öldürme kastı olmaksızın, sonucu öngörülmeyen ve telafisi mümkün olmayan sonuçlara neden olmalarından bahisle, sözleşmelerindeki ceza cetvelinde belirtilen hükümler doğrultusunda İşçi Disiplin Kurulu’na havale edilmişlerdir. 
Ayrıca olaya karışan Uğur ÖNEN, Erkan ALYAPRAK, Burhan KAYA ve Fuat KURTOĞLU isimli çalışanlar hakkında müfettiş raporu doğrultusunda Disiplin Kurulu kararını verinceye kadar müdürlükleri değiştirilmiş, Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nden alınarak Park Bahçeler Müdürlüğü’nde görevlendirilmişlerdir.
Bunların dışında İl Tarım Müdürlüğü’nce de olayda adı geçen tüm personele (her birine) yaklaşık 1900’er TL para cezaları tebliğ edilmiştir.
Saygılarımızla.
İzmit Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğü

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız