Güncel

İtirazlara rağmen Kanal İstanbul imar planları temmuzda askıya çıkacak

Tüm itirazlara rağmen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'da ihale sürecini hızlandırmak için hazırlık yapıyor. Temmuz ayında imar planlarının askıya çıkması bekleniyor.

3 Haziran 2020 Saat: 08:42
İtirazlara rağmen Kanal İstanbul imar planları temmuzda askıya çıkacak
İtirazlara rağmen Kanal İstanbul imar planları temmuzda askıya çıkacak

Bilim insanlarının ve halkın itirazlarına rağmen hükümet Kanal İstanbul için süreci işletmeye devam ediyor.

Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'dan görevi devraldığı andan itibaren Kanal İstanbul'la ilgili yoğun bir mesai içerisine girdiği öğrenilen Bakan Adil Karaismailoğlu'nun, ihalenin bu yılın ikinci yarısında yapılmak üzere, ilgili birimlerle hazırlık içinde olduğu ifade edildi.

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün, 45 kilometre uzunluğunda 275 metre genişliğindeki kanalın yapım işlerine ait ihale dökümanlarını hazırladığı da öğrenilirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da 1/100 bin ölçekli imar planını tamamladığı projede bin ve 5 binlik uygulama imar planlarında son aşamaya geldi. Öte yandan kanalın her iki yakasında kurulacak "akıllı" şehirler için de Arnavutköy ve Başakşehir belediyeleri ile bazı alanlarda başlayan yer tahsisine ilişkin görüşmelerde son detaylara gelindi. Yapılacak bu görüşmelerin ardından temmuz ayı içerisinde imar planlarının askıya çıkması beklenirken, itirazların sonuçlanmasıyla kanal inşaatındaki tüm süreç ve yetki Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına geçecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız