Eko Yaşam

İklim aktivistleri 28 Ağustos’ta Amozonlar Için greve çıkıyor

Amazonlar İçin Eylem Günü ilan edilen 28 Ağustos’ta Fridays for Future İstanbul aktivistleri Brezilya Konsolosluğu önünde bir araya geliyor.

27 Ağustos 2020 Saat: 06:56
İklim aktivistleri 28 Ağustos’ta Amozonlar Için greve çıkıyor
İklim aktivistleri 28 Ağustos’ta Amozonlar Için greve çıkıyor

Karar alıcıların iklim krizine karşı harekete geçmesi talebiyle iklim için okul grevlerine çıkan dünyanın dört bir yanındaki öğrencilerin oluşturduğu Fridays For Future (Gelecek için Cumalar) aktivistleri bu haftaki grevlerinde Amazonlar‘daki ormansızlaşmaya ve hak ihlallerine dikkat çekiyor.

Amazonlar İçin Eylem Günü ilan edilen 28 Ağustos‘ta iklim aktivistleri birçok ülkede koronavirüs salgınına karşı tedbirlerin alındığı eylemler düzenleyecek. Yeşil Gazete’nin haberine göre Türkiye’deki buluşma noktası ise İstanbul’daki Brezilya Konsolosluğu önü olacak. Genç aktivistler, 28 Ağustos Cuma günü saat 13.00’da bir araya gelecek.

‘Amozonlardaki yerli halklar salgın sırasında görmezden gelindi’

Hükümetin salgın sırasında yerli halkı yalnız bırakmasına ve bu süreçte hız kesmeden devam eden ormansızlaşmaya tepki gösteren Fridays for Future İstanbul çağrısında şu ifadeleri kullandı:

“Bu Ağustos ayında 100.000 futbol sahası büyüklüğüne eşit 10.000 farklı bölgede yaşanan yangınlar, ormansızlaşmadan dolayı atmosfere tonlarca karbondioksit salınması, halkların yaşanan pandemi sırasında sağlık ihtiyaçları, gıda gibi hizmetlerden yoksun bırakılmasına ve yeni anlaşmaların tüm bunları yasal kılmasına karşı sesimizi çıkarıyoruz.

Sesimizi duyurmak için bir grup Fridays For Future aktivisti olarak sosyal mesafe kurallarına uyarak 28 Ağustos Cuma günü saat 13.00’te Brezilya konsolosluğu önünde olacağız.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız