Sağlık

Gurur Göç Kocaeli’ne Tedaviye Geldi… ‘’Erken Gördüm Hayatı’’

Yaşadığı Bodrum’da alkollü bir sürücü tarafından talihsiz bir kaza sonucu boyundan altı felçli kalan Göç, Bodrum’da gördüğü tedavilere devam ederken Kocaeli Romatem Fizik Tedavi Hastanesi’nden haberdar olur.

8 Ocak 2017 Saat: 16:15
Gurur Göç Kocaeli’ne Tedaviye Geldi… ‘’Erken Gördüm Hayatı’’
Gurur Göç Kocaeli’ne Tedaviye Geldi… ‘’Erken Gördüm Hayatı’’

Dedesi, anneannesi, annesi ile birlikte Kocaeli’nde ev tutarlar. Gördüğü uzun süren tedavilere cevap veren Göç, kararlı, hırslı bir hayata tutunma çabası gösterir. Kazadan önce amatör futbolcu da olan Göç, sporu hiç bırakmaz. Doktorlar gözetiminde yazları deniz ve doğal tedaviler, kışları ise fizik tedavilerine yoğun şekilde katılır. Neredeyse tüm gün bıkmadan usanmadan tedavi alır. İzmit’te Romatem’de aldığı fizik tedavilerden sonra Yahya Kaptan’da bulunan ve Gurur’u ilk ayağa kaldıran İREM’de (Kocaeli Üniversitesi İzmit Rehabilitasyon Merkezi) görev alan, iş ve uğraşı terapisti Zeynep Ergül gözetiminde tedavi görür ve görmekte.

Gurur beni aradı ‘’abi Kocaeli’ne geldim’’ diyerek. Annesi, anneannesi, dedesi ve babası ile yine zorda olsa ‘malum böyle tedaviler zaman, tedavi, destek insan gücü ve masraflarla oldukça maliyetli’ Yahya Kaptan mahallesinde ev tutmuşlar. Gurur’u ziyarete gittim. Planladığımız gibi Romatem’de buluştuk. Gurur haftanın 5 günü burada tedavi alıyor. Özel bir hastane olduğu için yapacağınız her işlem ücrete tabi. Gurur’u en üst katta tüm aile ile beraber spor salonunda buldum. Başında spor hocası Sevcan Hanım, ailesi selamlaştık. Spor hocasıyla biraz sohbet etme imkanım oldu. Sevcan Hanım şöyle belirtti: ‘’Gurur hırslı, azimli ve umut dolu bir genç, ancak bu tedaviler birçok koldan tedavi ediliyor. Sosyal, psikolojik, maddi, manevi ve aile çevre desteğiyle bir disiplin içinde olmalı. Gurur bu konuda şanslı, çünkü onun her şeyin de yanında olan iyi bir aile faktörü mevcut.’’ Gurur sporuna son verdiğinde annesi ve anneannesi üzerini giydirdi. Düşünsenize boyundan altı felçli olan bir birey hoca gözetiminde spor yapıyor ve giyinmesi, soyunması gerekiyor. İki yetişkin birey giyinmesini sağladı. Tekerlekli sandalyesine bindirilen Göç beni diğer tedavilerine destek olan Fizik Tedavi Uzmanlarıyla tanıştırdı.

Gökhan Koçak, Gurur’un ilk tedavisinden bu yana ona destek olan, Gurur’un en güvendiği çalışan olarak bana belirterek Koçak ile beni tanıştırdı.

Daha sonra kurum müdürü Gülhan Taner ile tanıştırdı. Gurur’un tedavisinden ve hastanenin sosyal sorumluluk projelerinden konuştuk. Gurur’a destek olduklarını belirtirken Taner’den ben maddi anlamda da ek destekler için ricada bulundum. Uzun yıllardır tedavi gördüğü Romatem’den daha iyi bir sağlık planlaması rica ettim. Çünkü Gurur artık kitabı da olan, seminerlere katılan bir şahsiyetti. Bence Romatem’in reklam yüzlerinden biri olmalıydı. Reklamı yapılan Romatem olurken Gurur’da belki ücretsiz ya da daha az katılımlı olarak tedavisine devam edebilirdi. Malum bu tarz hastalıklarda tüm aile başka şehirden yarım yıl ev tutmak, gelmek, gitmek, 3 kişinin ilgilenmesi, hastane transferleri, tedavi masrafları v.b. oldukça maddi yoğun bir tedaviye maruz kalıyorlardı.

Gülhan Taner, oldukça sıcak ve sosyal konularda duyarlı bir çizgi ile bana Romatem’i anlattı. Taner çok yakında güzel sosyal sorumluluk projelerine imza atacaklarından bahsetti. Siz okuyucularıma bu projelerden de haberdar edeceğim.

Gurur, ailesi ve ben Bodrum’dan yılbaşı tatili için gelen babasının arabasıyla Yahya Kaptan Mahallesi’nde bulunan Kocaeli Üniversitesi İREM İzmit Rehabilitasyon Merkezi’ne gittik. Gurur çok sevdiği Antakya döneri yemek istedi. Kısa bir yemek molası sırasında, bana Bodrum’dan getirdiği Bodrum Mandalina’lı lokum ikram etti.

Gurur’un uzun süredir bahsettiği ancak tanıma fırsatım olmadığı iş ve uğraşı terapisti Zeynep Ergül ile beni ‘’işte beni ilk ayağa kaldıran Zeynep abla’’ diyerek tanıştırdı. Salonda 3 hasta daha vardı. Ergül onlara da iş ve uğraşı çalışmalarında destek oluyordu. Gurur’un el kasları çalışma terapisi vardı. Ergül ile biraz tedaviler ve Gurur hakkında sohbet ettik. Soğuk jel çalışması ile Gurur’un ellerine şaşırtma denen bir uygulama yaptı. Soğuk buzlu jel torbaları Göç’ün ellerine sardı. Soğuk kaslarda özellikle felçlilerde etkin oluyormuş. Önce kasıyor gibi gelse de bir süre sonra kaslarda açma, yumuşamaya sebep olurmuş. Gurur’un ellerine biraz açma masajı yaparak iş terapisine başladılar. Gurur elleriyle bir koniyi alıp diğer bir geçki ahşaba bu aldığı konileri koyabiliyordu. Tedavide uzmanlık ve devamlılık önemli olduğunu burada gözlemledim. Bu arada anneanne fizik tedavi randevusu almaya çalıştı, kol ağrısı sebebiyle. Sordum? E kolay değil yetişkin bir erkek bireye yıllarca hizmet etmek destek olmak. Kaldırmak, giydirmek, araca bindirmek, indirmek, bunun yanında aktif, hareketli ve sürekli iyileşmek için tüm gün spor, tedavi çalışmalarında olmak istiyen bir genç ve sürekli çevresinde dört dönen aile bireyleri. Düşünürseniz ne kadar zor ve sabır gerektiren bir durum. Hatta bir insana yardım ederken sizde zaman zaman hastalanabiliyorsunuz, fiziksel rahatsızlıklarınız olabiliyor. Buradan Göç ailesinin tüm bireylerine sabırlar diliyorum. Ama hayatta olmamızın bir sebebi var bazen bunu bilemesek de. Böyle aileler keşke tüm hasta bireylerimize nasib olsa. ‘Gurur adın gibi ailenle de karşılıklı Gurur duyuyorsun, duymalısın!’

Daha önce bir haber yaptığım Göç’ün Eylül ayında Ankara yayın evlerinden Karina Yayıncılık’tan çıkan ilk kitabı ‘Erken Gördüm Hayatı’ adlı kitabı çıkmıştı. Gurur birçok üniversitelerde, kongrelerde seminerlerde, sunumlarda bulundu bu yaşadığı kaza ve hastalığı ile ilgili. Bu yıl İstanbul Kitap Fuarı’na da katılan Göç, kitabını burada imza gününde tanıttı. Göç, bu sürede onlarca imza gününde yer aldı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un katıldığı imza günü oldukça ses getirmişti. Şimdi Yazar Gurur Göç bu ayın 15’inde Ankara Ato Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan Ankara Kitap Fuarı’nda da Karina Yayıncılık tarafından düzenlenen İmza Günü’ne katılacak.

Benim öncülüğümde, Romatem’in destekleriyle, önümüzde ki dönemde haberini vereceğim birkaç önemli katılımcıyla, (umarım destek olabilirim) Romatem binası içinde düzenlemek istediğim bir imza günü’de Kocaeli’nde gerçekleşecek. ‘’Erken Gördüm Hayatı’ adlı kitabı herkesin okuması gerektiğine inanıyorum. Gerçek bir hayat hikayesi, bir başarı yolunun başında olan Gurur Göç’ün hikayesini tavsiye ederim. D&R kitap evlerinde ve internetten satın alabilirsiniz. 2. Basımı gerçekleşen kitap sade bir dille yazılmış. Düşündürücü sözler ve hayat farkındalığımızı arttıracak içeriğe sahip olan bir kitap olduğunu düşünüyorum. Gurur Göç 6 ay daha Kocaeli’nde ona ulaşabilir ve destek olabilirsiniz.

Sağlıcakla ve afiyette kalın!

Haber: Veysel Kavrayan

Eğitimci-Gazeteci-Yazar

veyselkavrayan@gmail.com

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız