Orman

Gölcük Orman İşletme'den Zararlılarla Mücadele

Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince ormanlarda bulunan zararlı böceklerle mücadele ediliyor.

4 Mart 2018 Saat: 20:16
Gölcük Orman İşletme'den Zararlılarla Mücadele
Gölcük Orman İşletme'den Zararlılarla Mücadele

Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince bölgesinde bulunan; Kartepe, Gölcük, Karamürsel, Suadiye, Kadırga işletme şefliklerinde, orman alanlarında ki ağaçlarda bulunan zararlı böceklerle mücadele ediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu, sorumluluk sahalarında bin 500 hektar ibreli çam ağaçlarının bulunduğu ormanda, ariz olan ve çeşitli dış etmenlerle popülasyonunda artış gözlenen çam kese böceği (Thaumetopoea Pityocampa) ile mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

Çam ağaçları üzerindeki beyaz pamuksu tırtıl keseleriyle kendini belli eden çam kese böceklerinin, orman zararlısı böcekler açısından önemli bir yer işgal ettiğini kaydeden Kaptanoğlu, açıklamasında: "Bu böcekler çam ibrelerini yiyerek kurumalarına neden olmaktadır. Bu tırtıllarla mekanik ve biyolojik mücadele, keselerin ağaç üzerinden kesilip toplanması ve kafes, havuz yöntemleriyle avcı böceklerinin üretilmesiyle devam edilmektedir. Tırtıllarla temas etmek, insanlarda kaşıntı ve alerji benzeri rahatsızlığa sebep olduğundan, vatandaşlarımızın tırtılların bulunduğu alanlardan uzak durmasını tavsiye ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız