Orman

Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu ‘’Geleceğin Doğal Ormanlarını Oluşturuyoruz’’

Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu ‘’ormanları gençleştirme kapsamında’’ düzenlediği, proje etkinlikle dikkat çekici bir etkinlikle farkındalık yarattı.

26 Kasım 2016 Saat: 02:25
Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu ‘’Geleceğin Doğal Ormanlarını Oluşturuyoruz’’
Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu ‘’Geleceğin Doğal Ormanlarını Oluşturuyoruz’’

Hamdi Kaptanoğlu’nun gerçekleştirdiği organizasyona, Sakarya Bölge Müdürlüğü’nden Genel Müdür Yardımcısı Halil Karademir, Planlama Şube Müdürü Asalettin Aksu, Ağaçlandırma ve Silvi Kültür Şube Müdürü Ziya Karagüzel; Gölcük Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, Gölcük Turizm birim sorumlusu Ayşe Dışpınar, Gölcük Kütüphanesi çalışanı Zeynep Kurtdoğan, Gölcük Nüfus Müdürü Ersin Aydın; Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, Merkez Mahallesi, Kavaklı Mahallesi, Mahmuriye Köyü Muhtarları; Türkiye İzcilik Federasyonu, Kocaeli Gençlik Hizmetleri Kulüp’ü ve Gölcük Mesleki Teknik Anadolu Lisesi İzcileri ve öğrencileri; Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Nermin Demirkol ve MYO öğrencileri; Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Kartepe, Gölcük İşletme Şefleri, mühendisleri, orman muhafaza memurları, orman işçileri; Uluslararası Haber Ajansı,Kocaelihaberci.com ve Eko Yaşam Gazetesi sorumlusu Veysel Kavrayan, yerel basın mensupları ve çevre halkının yoğun ilgi ve katılım gösterdiği organizasyon, son dönemde bölgede yapılan yüksek katılımlı önemli bir etkinlikti.

Etkinlikte konuşma yapan Hamdi Kaptanoğlu, katılımcıları 15 Temmuz şehitleri ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından katılımcılara geldikleri için teşekkür eden Hamdi Kaptanoğlu, Öğretmenler Günü Haftası sebebiyle tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Etkinliğin yapıldığı alandan sorumlu, Kadırga Orman İşletme Şefliği Şefi Sabiha Dilsiz’in geçtiğimiz günlerde ailesi ile birlikte geçirdiği elim kaza sebebiyle eşi ve çocuğunu kaybetmesinin üzüntüsünü hala hissettiklerini, bu elim durum gerçekleşmeseydi hem daha önce hem de bu etkinliği kendileriyle beraber planladıklarını belirtti. Sabiha Dilsiz’in Rahmete kavuşan aile bireylerine Allah’tan Rahmet, geride kalan ve ağır tedavileri devam eden yaralılara da tekrar acil şifalar diledi. Bugün serpilecek tohumlar yeşerecek canlılık devam edecek. Bu tohumlar Sabiha Hanım, kaybettikleri ve geride kalanlar içinde yeşersin dilekleri ve temennilerinde bulundu. Sözlerine: ‘’Bizler yaptığımız yüzlerce çalışmanın içinde en çok önemsediğimiz ve sevdiğimiz, ormanların gençleştirilmesi çalışmalarıdır. Ormanların devamlılığı ve sürdürülebilir yönetiminin temeli olan bu çalışmanın tohum ekim aşamasını birlikte gerçekleştiriyoruz’’ dedi.

‘’Yetişecek fidanların daha fazla ışık alması için seyreltmiş olduğumuz bu ağaçların himayesinde oluşacak fidanlar büyüyüp biyolojik bağımsızlıklarını kazanınca, görevini tamamlayan yaşlı fertler alandan çıkarılarak bir devir kapanacaktır’’ diye ekledi.

Şimdi ellerimizle toprağa saçacağımız tohumlarla, 100 yılı aşkın sürecek bir hikayenin ilk cümlesini ‘’bismillah diyerek ‘’ birlikte yazacağız. Bu atılan tohumlar yeşerecek ve sizlerde 100, 120 yıllık bir dönemin ilk adımına tanıklık edeceksiniz ve bir orman oluşturacaksınız, bu onura nail olacaksınız’’ dedi. Katılımcılar ‘’dikili bir ağacım yoktu, bizimde bir gün buraya gelip bak bunların ilk tohumlarını bizler atmıştık diyeceğiz İnşallah’’ tarzında konuşmalara yer verdiler. Kaptanoğlu’nun ardından Sakarya Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir söz alırken, düzenlenen etkinlikle ilgili konuşmalara yer verdi, günün anlamına, Öğretmenler Günü Haftası dileklerine, Sabiha Dilsiz için güzel temennilere, 15 Temmuz olayına, şehitlerimize, ormanlarımızın durumuna ve yabancı misafirler geldiğinde ormanlarımızı kıskandıklarını belirttikleri sözlerine ve bu konuda ki anektodlarına yer verirken Kaptanoğlu’na, ekibine, katılımcılara, basın mensuplarına teşekkür etti. Alkışların ardından katılımcılar, kendileri için hazırlanan tohum önlüklerini giydiler, ceplerine, tohum dönemi İşletme Müdürlüğü tarafından toplatılıp, uygun saklama koşullarında saklanılan kayın ağacı tohumları doldurdular. Planlı bir uygulama şekli olan beş metre arayla hazırlanan alana yayılan yoğun sayıdaki protokol ve katılımcılar tohum serpmeye başladı. Gerçekleşen kayın ağacı tohum serpme işleminden sonra, hazırlanan ateşlerin etrafında, akan kaynak suyuyla semaverlerde demlenen çay ve ızgarada sucuk, köfte ikramları oldu. Etkinlikle ilgili ve ormanla ilgili ayrıntılı bilgi alan katılımcılar, hatıra video ve fotoğraf çekimlerinin ardından oldukça memnun şekilde ve ifade ettikleri kutsallık atfedilen bir haz ve huzur içinde tahsis edilmiş arazi araçlarıyla uğurlandılar.

Haber: Veysel Kavrayan

Eğitimci-Gazeteci-Yazar

veyselkavrayan@gmail.com

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız