Güncel

Gebze’de başpehlivanlar geçidi

Gebze Belediyesi Fatih’in Otağı Tarihi Hünkâr Çayırı Yağlı Güreşleri’nde 14 boyda toplam 350-400 pehlivan kıran kırana mücadele edecek.

27 Mayıs 2014 Saat: 12:13
Gebze’de başpehlivanlar geçidi
Gebze’de başpehlivanlar geçidi

Gebze Belediyesi Fatih’in Otağı Tarihi Hünkâr Çayırı Yağlı Güreşleri’nde 14 boyda toplam 350-400 pehlivan kıran kırana mücadele edecek. Güreşlerde ayrıca bu yıl;  Edirne Kırkpınar Güreşleri başpehlivanı olan İsmail Balaban’ın yanı sıra Orhan Okulu ve İsmail Kara da kemer için mücadele edecek

 

14 BOYDA 400 SPORCU

Gebze Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Fatih’in Otağı Tarihi Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri, bu yıl da kıran kırana mücadelelere sahne olacak. Bu yıl 20.si düzenlenecek olan Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri, güreş tutkunlarını Gebze’de buluşturacak. Türkiye Güreş Federasyonu tarafından alınan karar neticesinde 25 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da yapılacak olan Tarihi Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri’nde 14 boyda toplam 350-400 sporcu kıran kırana mücadele edecek. 2012-2013 yılları Edirne Kırkpınar Güreşleri başpehlivanı olan İsmail Balaban’ın yanı sıra, güreş dünyasının yıldız isimleri olan Recep Kara, Orhan Okulu gibi pehlivanların mücadele edeceği Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri, Edirne Kırkpınar Güreşleri öncesi yapılan önemli güreş organizasyonları arasında başı çekiyor.

ATA SPORU GEBZE’DE YAŞIYOR

Ata sporu olan yağlı güreşli yaşatmak ve gelecek nesillere sevdirmek için Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri’ni düzenlediklerini belirten Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Bu yıl da Hünkar Çayırı’nda çok büyük heyecanlar yaşayacağız. Bu heyecanı birlikte yaşamak üzere güreş sporumuza gönül vermiş kıymetli hemşerilerimizi Fatih’in otağına bekliyoruz” şeklindeki sözleriyle Gebzeli hemşerilerini müsabakaları izlemeye davet etti. Yağlı güreş müsabakaları esnasında Gebze Belediyesi Mehteran Bölüğü alanı dolduran konuklara bir konser verecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız