Orman

Erikli Tepe Tabiat Parkı Projesi Gölcük Turizmine Canlılık Kazandıracak

300 dönümlük alanı kapsayan Erikli Düzü Yaylası içinde, “Erikli Tepe Tabiat Parkı” projesinin 19 Aralık 2016 tarihinde ihalesi yapıldı.

26 Temmuz 2017 Saat: 10:17
Erikli Tepe Tabiat Parkı Projesi Gölcük Turizmine Canlılık Kazandıracak
Erikli Tepe Tabiat Parkı Projesi Gölcük Turizmine Canlılık Kazandıracak

Gölcük Belediyesi yapmış olduğu ve yapmakta olduğu projeler ile, her geçen gün kendini yenilemeye ve geliştirmeye devam ediyor. Bu anlamda Gölcük Belediyesi, İlçenin en önemli turistik alanı olarak kabul edilen, 300 dönümlük alanı kapsayan Erikli Düzü Yaylası içinde, “Erikli Tepe Tabiat Parkı” projesinin 19 Aralık 2016 tarihinde ihalesi yapıldı.

Gölcük’ün şehir merkezinden uzak ve yaklaşık 17 kilometre yukarısında bulunan ve Beylik Köyüne sınır olan 600 Dönümlük Erikli Düzü Yaylası, Gölcük Belediyesi’nin girişimleri sonucunda, turizme açılarak vatandaşın hizmetine sunulacak. Bu kapsamda 600 dönümlük alanın 300 dönümlük kısmı, “Erikli Tepe Tabiat Parkı “ olarak hizmet verecek. Turizm alanında önemli adımlar atan Gölcük Belediyesi’nin yapmayı hedeflediği bu projenin içerisinde, günü birlik kamp ve piknik kullanım alanları, seyir kuleler, Bungalov tipi evler, yürüyüş parkurları, WC, mescit, çadır kamp alanları, macera parkı, cafeler, çay bahçeleri gibi fonksiyonlar bulunmakla birlikte, gerek günü birlik ziyaretçilerin, gerekse konaklamak isteyenlerin rahatlıkla kullanabileceği kapsamlı bir bir Turizm Kompleksi halini de almış olacak. Yapım süresi yaklaşık 1 yıl olarak planlanan Erikli Tepe Tabiat Parkı, bitirildiği adeta bir Turizm Cenneti olacak.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız