Güncel

Engelliler Şenliğine Katılım Büyük

Fethiye Belediyesi ile Fethiye Zihinsel Engelliler Derneğinin birlikte düzenlediği “ Geleneksel Fethiye Engelliler Şenliği”ne yoğun katılım oldu.Yılda bir kez de olsa tüm engellileri şenlikte aileleri

4 Haziran 2014 Saat: 09:49
Engelliler Şenliğine Katılım Büyük
Engelliler Şenliğine Katılım Büyük

Fethiye Belediyesi ile Fethiye Zihinsel Engelliler Derneğinin birlikte düzenlediği “ Geleneksel Fethiye Engelliler Şenliği”ne yoğun katılım oldu.
Yılda bir kez de olsa tüm engellileri şenlikte aileleriyle buluşturan Fethiye Belediyesi engellilere ve ailelerine yine unutamayacakları bir gün yaşattı. Aksazlar Koyunda gerçekleşen şenliğe Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Üstün, İşitme Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Emre Doğanoğlu, Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Fethiye ile Seydikemer’deki engelleriler ve aileleri katıldı. Şefika Pekin Kız Teknik Ve Meslek Lisesi öğrencileri mangallarda pişirilen yiyecekleri aileleri ve engellilere servis için görev yaparken Fethiye Belediyesi şapkaları da dağıtıldı. Fethiye Körfezinin muhteşem manzarasında gerçekleşen şenlikte engelli sanatçı Eser Tunçoğlu’nun hareketli şarkıları eşliğinde bol bol oynayan engelliler keyifli bir gün geçirdi.


Engelliler ve aileleri Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya şenliği geleneksel hale getirdiği için teşekkür ederlerken Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Üstün, “Belediye ve derneklerin iş birliği ile gerçekleştirilen bu etkinlik yılda 1 gün de olsa sorunların gündeme getirilmesi ailelerin birbirleriyle tanışıp kaynaşması açısından oldukça önemli” dedi.


Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman da “Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın önderliğinde Fethiye’deki engelliler sorunlarını bir nebze de olsa çözebiliyor. En önemli sorunumuz Halk Eğitim Merkezinde verilen kurslarda sertifika veriliyor ancak rehabilitasyon merkezlerinde verilen kurslarda sertifika verilmiyor. KPSS sınavlarında bu çocuklarımıza öncelik tanınmasını istiyoruz” dedi.


Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz ise, “Fethiye’de gördüğüm bu şenlik ve birliktelik örnek olacak nitelikte. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı engellilerin sorunlarını yerinde çözmeye çalışıyor. Bu şenliği yapmasından dolayı gurur ve mutluluk duydum” dedi. “Türkiye’de sadece 3 milyonun üzerinde zihinsel engelli bulunuyor. Hükümet bazı sorunları çözmek için kanunlar çıkarıyor. Fakat daha sonra yönetmeliklerle geri alıyor. İşte bu konularda engellilerimizin önderi olarak görev yapmaya çalışıyoruz” dedi.


YÜZLERİNİN GÜLMESİ İÇİN HİÇBİR ENGEL YOK
Fethiye Belediyesi ve Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği işbirliğinde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen “Fethiye Engelliler Şenliği” Aksazlar Koyu’nda yapıldı. Yaklaşık 2000 engelli vatandaşımız ve ailesinin katıldığı etkinlikte mangallar yakıldı, şarkılar söylendi, oyunlar oynandı. Engelli vatandaşlar aileleriyle birlikte unutulmaz bir gün yaşarken, şenliğe katılan Türkiye Zihinsel Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz, “Burada çalışkan ve engellilere sahip çıkan bir belediye başkanı var. Kendisinin duyarlılığına teşekkür ediyorum” dedi. Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Nejdet Yaman ise Muğla Milletvekillerine sitemde bulundu.
Eğlence alanına girmesiyle birlikte engelli vatandaşlar ve aileleri tarafından sevgi seliyle karşılanan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve eşi Nesrin Saatcı tüm masaları teker teker gezerek engelli aileleriyle sohbet etti. Engelli ailelerinin sıkıntılarını dinleyen Saatcı çifti, engelli aileleriyle uzun uzun konuştuğu görüldü. Programda aynı zamanda Fethiye Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde Fethiyeli sanatçılar Eser Tunçoğlu, Mustafa Selçukoğlu ve Adem Kazan da sahne aldı. Sanatçıların söylediği birbirinden güzel şarkılarla katılımcılar unutulmaz bir gün yaşadı.

HABERİN GALERİSİ Tüm Galeriler

ENGELLİLER ŞENLİĞİNE BÜYÜK KATILIM
ENGELLİLER ŞENLİĞİNE BÜYÜK KATILIM
ENGELLİLER ŞENLİĞİNE BÜYÜK KATILIM
ENGELLİLER ŞENLİĞİNE BÜYÜK KATILIM
ENGELLİLER ŞENLİĞİNE BÜYÜK KATILIM
ENGELLİLER ŞENLİĞİNE BÜYÜK KATILIM
ENGELLİLER ŞENLİĞİNE BÜYÜK KATILIM
ENGELLİLER ŞENLİĞİNE BÜYÜK KATILIM

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız