Eko Yaşam

Ekoturizm rotalarına bir yenisi eklendi

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, doğayı, çevreyi koruyan, daha bilinçli seyahat etmeyi amaçlayan bir turizm şekli olan ekoturizm konusunda tüm çalışmaların hızla sürdüğünü kaydetti.

4 Haziran 2022 Saat: 14:50
Ekoturizm rotalarına bir yenisi eklendi
Ekoturizm rotalarına bir yenisi eklendi

Ekoturizm rotalarına bir yenisi eklendi

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında bir açıklama yapan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, doğayı, çevreyi koruyan, daha bilinçli seyahat etmeyi amaçlayan bir turizm şekli olan ekoturizm konusunda tüm çalışmaların hızla sürdüğünü kaydetti. İlk olarak 2017 yılında başladıkları ve bugün 53 rotaya ulaşan ekoturizm destinasyonlarına bir yenisini eklediklerini belirten Karacabey, “Bursa ilimizdeki Suuçtu şelale bölgesinde 3,2 kilometrelik bir hat üzerinde yer alan ekoturizm alanı, doğa içinde konaklama, yürüyüş, bisiklet parkurları ile doğal habitatı keşfetme imkanı veriyor” dedi. 

Orman ekosistemlerinin sürdürülebilir kalkınmada önemli bir rol oynadığına değinen Bekir Karacabey sözlerini şöyle sürdürdü; “Özellikle son yıllarda kentli nüfusun artışına bağlı olarak, şehirli insanın doğaya olan yabancılaşması beraberinde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insanlarımızın ormanların sosyokültürel değerlerinden olan sağlık, estetik ve rekreasyon özelliklerine olan yönelimini artırmıştır.”

Ekoturizm rotalarıyla Türkiye turizm destinasyonlarına yıllık 100 milyon TL katkıda bulunulduğunu sözlerine ekleyen Bekir Karacabey,  “Ekoturizm Eylem Planı bitimi olan 2025 yılı sonu itibariyle, yeni yapılacak ‘Ekoturizm Yönetim Planı ve Uygulamaları’ ile ekoturizm alanlarımız ülke turizm destinasyonlarına yıllık 500 milyon TL katkıda bulunacağını öngörüyoruz” diye açıkladı.  

Suuçtu Ekoturizm Alanı, Bursa ili Mustafakemalpaşa ilçesi Çataltepe mevkiinde, ilçe merkezine 17 km uzaklıkta, Muradiyesarnıç köyü yakınlarında bulunuyor. Ekoturizm alanı, ismini bölgede bulunan ve 38 metreden dökülen Suuçtu Şalesinden alıyor. Alan içerisinde bulunan ve görsel olarak önemli bir kaynak değere sahip olan Karadere Deresi üzerindeki Arıkaya Şelalesi ve göleti bölgenin öne çıkan turizm değerlerinden olarak ziyaretçileri ağırlıyor. Bursa’nın önemli mesire yerlerinden olan alan zengin bir biyoçeşitliliğe sahip. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız