Ekonomi

Devlet Desteği Çiftçiye Kazandırıyor

Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde İl Özel İdaresi tarafından bin 41 çiftçiye destek için aktarılan 500 bin TL kaynaktan çiftçinin 15 milyon 520 bin kazanç elde ettiğini söyledi.

6 Haziran 2014 Saat: 09:30
Devlet Desteği Çiftçiye Kazandırıyor
Devlet Desteği Çiftçiye Kazandırıyor

Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde İl Özel İdaresi tarafından bin 41 çiftçiye destek için aktarılan 500 bin TL kaynaktan çiftçinin 15 milyon 520 bin kazanç elde ettiğini söyledi.


Vatandaşların ekonomilerinin güçlenmesi için diğer kamu kurumları ile iş birliği yaparak çeşitli yatırımları ve hibe desteği hizmetlerini yerine getirdiklerini dile getiren Peşin, ''İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne Niğde İl Özel İdaresi’nden 2013 yılında 500 bin TL kaynak aktarılmıştır. Bu kaynak ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz bin 41 çiftçimize 26 bin dekarlık alanda Yonca, Mısır, Fiğ, Çekirdek Kabağı, Nohut, Kuru Fasulye, Barbunya, Ayçiçeği ekimi yapması için ekonomik destek vermiş, Hayvan Küpesi, Hayvan Aşısı ve Koç Dağıtımı yapmıştır. Bu destek sayesinde ilimiz çiftçileri 15 milyon 520 bin TL’lik kazanç elde etmişlerdir” dedi.

2014 Yılında 1 Milyon Destek

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne Niğde İl Özel İdaresi’nin 2014 yılı bütçesinden 1 milyon TL kaynak aktarıldığını ifade eden Peşin, “Bu kaynak ile bin 300 çiftçimize 28 bin 697 dekarlık alanda Yonca, Mısır, Fiğ, Çekirdek Kabağı, Nohut, Kuru Fasulye, Barbunya, Çilek, Kiraz, Ceviz, Armut, Karpuz, Aspir, Ayçiçeği ekimi yapması için destek vermiş, Hayvan Aşısı, Hayvan Küpesi, Arı Kovanı, Koç Dağıtımı yapmıştır. Özellikle ilimizde patates ekimi yoğun çiftçilik faaliyetinden çiftçilerimizi daha fazla ekonomik gelir elde edecekleri alternatif tarım ürünlerine yönlendirmek için İl Özel İdaremizin sağladığı kaynak ile 2013 yılında 20 dekar, 2014 yılında ise 56 dekar olmak üzere toplam 76 dekarlık alana yaklaşık 400 bin adet çilek fidanı dikilmiştir. Bor İlçesinden 3 çiftçimiz 45 dekar, Altunhisar İlçesinden 5 çiftçimiz 25 dekar, Çamardı İlçesinden 2 çiftçimiz 6 dekar alanı yüzde 90 hibe desteği ile 2014 yılında çilek ekimi yapmışlardır. Ayrıca Altunhisar Kaymakamlığı Kaynağı ile yüzde 50 hibe desteği ile 10 Dekar çilek bahçesi ve Özel Sektörden bir firmanın yüzde 100 hibe desteği ile 10 Dekar çilek bahçesi oluşturulmuştur” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız