Ekonomi

Deva'dan İlaç Fuarı

Avrasya’nın en kapsamlı ilaç fuarı CPhI Fuarı, İstanbulda DEVA Holding ana sponsorluğunda düzenlenerek, sektörün yerli ve yabancı devlerini bir araya getirdi.Lütfi Kırdar İstanbul Kongre Sergi Sarayın

4 Haziran 2014 Saat: 16:54
Deva'dan İlaç Fuarı
Deva'dan İlaç Fuarı

Avrasya’nın en kapsamlı ilaç fuarı CPhI Fuarı, İstanbul'da DEVA Holding ana sponsorluğunda düzenlenerek, sektörün yerli ve yabancı devlerini bir araya getirdi.
Lütfi Kırdar İstanbul Kongre Sergi Sarayı'nda kapılarını açan CPhI İstanbul; hammadde, makine, ambalaj çözümleri, sözleşme hizmetlerinin yanı sıra, bireysel pazarlara maliyet, tedarikçiler ve üretim ortakları arama hizmetleri gerçekleştiren ziyaretçileri çekerek, küresel tedarikçiler ile yerel Türk ve bölgesel ilaç üreticilerini bir araya getirdi.
Ana faaliyet konusu beşeri ilaç ve hammadde üretimi- pazarlaması olan; bununla birlikte veteriner ilacı, kolonya ve tıbbi ampul üretimi de gerçekleştirilen DEVA Holding, CphI İstanbul'a tam kadro katıldı.
Fuarda düzenlenen konferans oturumlarının açılışında tüm katılımcı firmalara ve ziyaretçilere hitaben bir açılış konuşması gerçekleştiren DEVA Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su olan Philipp Haas, ilk kez İstanbul’ da gerçekleştirilen CPhI’ da ana organizatör olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
D. Haas, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; " Bu yıl düzenlenen CPhI İstanbul’un ana sponsoru olarak Deva Holding adına sizi selamlar ve başarılı görüşmeler geçireceğinizi ümit ederim.
Öncelikle UBM’ye bu etkinliği düzenledikleri için; ayrıca, çağrılarımıza kulak verip CPhI’ı Türkiye’ye getirdikleri içinde teşekkür ederim. Bununla birlikte, Türkiye hükümetine ve Sağlık Bakanlığı’na Türkiye’de düzenlenen ilk CPhI’a destekleri için özellikle teşekkürlerimi sunarım. Türkiye Hükümeti ve Sağlık Bakanlığı,uluslararası bir organizasyon olan CPhI’a ilgilerini daha önce çok defalar göstermişti ve bu etkinliğe katılan ilaç firmalarını da desteklemişlerdi. Bu ilgi Türk ilaç endüstrisi tarafından takdir görmüştür ve bizi yaptığımız etkinlikler için motive etmiştir.
DEVA Holding’in CPhI Avrupa ile uzun süreli bir birlikteliği bulunuyor. Ekiplerimiz CPhI’ın dünya çapındaki etkinliklerine düzenli olarak katılıyorlar. Bu yüzden kendi evimiz olan İstanbul’da düzenlenen ilk CPhI’ın ana sponsoru olmaktan mutluluk duyuyoruz. İstanbul’da yapılan ilk CPhI’ın birçoklarına öncelik yapacağını içtenlikle diliyoruz.
DEVA Holding Türkiye ilaç endüstrisinde en hızlı gelişen ilaç firmasıdır. Firma olarak şuanda, 400 farklı ürün üretmekte ve satmaktayız. Endüstriye liderlik eden bir firma olarak DEVA Holding sektördeki en büyük Araştırma-Geliştirme merkezlerinden birini kurdu. Bu Ar-Ge Merkezimizde 170’den fazla çalışanımız bulunmaktadır. DEVA için başarının anahtarı yeni ve gelişmiş ürünler üretebilmektir. Araştırma-Geliştirme merkezlerimiz AB tarafından onaylıdır ve EU-GMP belgelidir. Hedefimiz Türkiye pazarında olduğu gibi dünya pazarında da büyümek ve gelişmektir. Bu yüzden CPhI bizim için kilit bir nokta oluşturuyor. Çünkü mevcut ortaklarımız ve potansiyel ortaklarımızla bağlarımızı sağlamak için bir araç görevi görüyor. Ürettiğimiz yeni ürünler için dünya çapında dış kaynaklar kullanıyoruz ve kendi kaynaklarımızı dışarıyla paylaşarak gelişimi sağlıyoruz.
Türkiye pazarı hızla büyümekte olup, ilerde daha fazla büyüyeceğine inanıyoruz. Türkiye 80 milyona yakın nüfusu ve 7 milyar dolarlık pazar hacmiyle bölgedeki en ilgi çekici ülke olma özelliği taşıyor. Avrupa’ya olan yakınlığımız bize ilaç sektöründe göz ardı edilemez bir avantaj sağlamaktadır. Bu yüzden inanıyoruz ki Türkiye gelecekte düzenlenecek CPhI etkinlikleri için listede yer alacaktır. Bizde Deva Holding olarak dünya çapında CPhI etkinliklerini desteklemeye devam edeceğiz ve özellikle ev sahibi oluğumuz Türkiye’de CPhI desteklemekten mutluluk duyacağız.
Burada bulunan herkesin CPhI etkinliği boyunca başarılı görüşmelerde bulunmasını diliyorum. Hepinizi kendi standımıza, bir fincan Türk kahvesi yada çayı içmek için davet ederek, Türk konuk severliğinden keyif almanızı diliyorum. Teşekkür ederim ve bir daha görüşmek dileğiyle."
Türkiye’de ilk kez düzenlenen Uluslararası CPhI İstanbul 2014, Avrasya’nın en büyük ve en kapsamlı ilaç ve ilaç bileşenleri fuarı olma özelliğini taşıyor. Orta Doğu, Orta Asya, Balkan, Kuzey Afrika ülkelerinden katılımcı firma ve ziyaretçilere ev sahipliği yapan fuar, 6 Haziran 2014 tarihine kadar açık kalacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız