Orman

Derince’de Korkutan Orman Yangını

Kocaeli’nin Derince ve Körfez ilçeleri sınırlarının kesiştiği ormanlık alanda, öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

2 Temmuz 2025 Saat: 16:00
Derince’de Korkutan Orman Yangını
Derince’de Korkutan Orman Yangını

Haber: Özgen Sarıkaya/Net Medya Grup-İGFA-

Müdahale Sürüyor, Emniyet Güçleri Geniş Güvenlik Çemberi Oluşturdu

Kocaeli’nin Derince ve Körfez ilçeleri sınırlarının kesiştiği ormanlık alanda, öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, geniş bir alana yayılırken, yükselen dumanlar her iki ilçeden de görünür hale geldi. Yangın hala kontrol altına alınamadı; müdahale sürüyor.

Yangının başladığı anlarda, çevredeki vatandaşlar yükselen dumanları fark ederek durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Kocaeli Orman Müdürlüğü ekipleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Derince İlçe Emniyet Müdürlüğü, polis özel harekât timleri ve TOMA lar sevk edildi.

Ekipler, yangının başladığı noktaya hızlı şekilde müdahalede bulunarak ilk bölgedeki alevleri kontrol altına aldı. Ancak sıcak hava, rüzgarın sertliği ve ormanlık alandaki çam ağaçlarının kuru kozalaklarla dolu olması, yangının başka bir bölgeye sıçramasına neden oldu. Alevler bu noktada etkisini artırarak devam etti.

Yangın Alanı Sarp Yamaçta, Müdahale Güçlükle Sürüyor

Yangının çıktığı bölgenin yamaç ve ormanlık olması, hem itfaiye hem de emniyet güçlerinin müdahalesini zorlaştırıyor. Bu nedenle emniyet güçleri geniş çaplı bir güvenlik çemberi oluşturarak bölgeyi tamamen kontrol altına aldı. Vatandaşların alana yaklaşmaması için çevre güvenliği üst düzeye çıkarıldı.

Özellikle özel harekât ekipleri, yangın alanına yakın bölgelerde konuşlandırıldı. TOMA ları da yangının sürdüğü bölgeye yönlendirilerek su takviyesiyle müdahaleye destek veriyor. Emniyet güçleri, olası tahliyeler ve güvenlik için olay yerinde aktif görev yapıyor.

Yangın Şiddetini Arttırarak Yerleşim Yerine İnmeye Başladı

Yangına müdahaleler yetersiz kalınca derince yenikent mahallesini dumanlar kaplamaya başladı ormanlık alanın alt kısmında yerleşim bölgesi olarak çok sayıda sitelerin olması ve ormanlık alan alt kısmında evlerin olması vatandaşlarda korku ve tedirginliğe neden olmaya başladı

Yangına Müdahale Sürüyor

Şu an itibariyle yangın hala devam ediyor. İtfaiye ve orman müdürlüğü ekipleri yoğun şekilde yangını kontrol altına almaya çalışırken, emniyet güçleri yangın çevresinde hem müdahale hem de güvenlik açısından tam koordinasyonla görev yapıyor.

Yetkililer, vatandaşları yangın alanına yaklaşmamaları ve resmi uyarıları dikkate almaları konusunda uyarırken, yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Gelişmeler oldukça kamuoyuyla paylaşılacak.

 

 

 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız