Orman

Derici , Akbelen Ormanını 3 günlük kar için 300 yılımızı çöpe atıyorsunuz!

Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici Akbelen Ormanından İktidara Seslendi: “3 günlük kar için 300 yılımızı çöpe atıyorsunuz!”

27 Temmuz 2023 Saat: 19:31
Derici , Akbelen Ormanını 3 günlük kar için 300 yılımızı çöpe atıyorsunuz!
Derici , Akbelen Ormanını 3 günlük kar için 300 yılımızı çöpe atıyorsunuz!

Derici , Akbelen Ormanını 3 günlük kar için 300 yılımızı çöpe atıyorsunuz!

2 yıldır mücadelesi süren Muğla Milas'a bağlı İkizköy'de bulunan Akbelen Ormanına 24 Temmuz Pazartesi sabahı 05.30'da ağaç kesim motorları, jandarma ekipleri ve TOMA'lar girdi. Çevrecilerin ve bölge halkının yoğun çabalarına rağmen ormanlık alana giren ekipler, Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığındaki YK Enerji’nin kömür maden sahasını genişletmek için ağaç kesimine başladı. CHP Muğla milletvekili Süreyya Öneş Derici haberi alır almaz apar topar Milas'a, Akbelen Ormanına gitti. Pazartesi gününden beri jandarmaların ve ağaç kesim araçlarının önünde ormanın girişinde nöbet tutan köylülere CHP Muğla milletvekilleri destek veriyor.

 Bölgede sinyal kesiciler aracılığıyla telefon ve internete erişim zaman zaman engelleniyor. İnternet bağlantısını sağladığı anlarda Muğla milletvekili Süreyya Öneş Derici, sosyal medyadan köylülerin sesini duyurmaya devam ediyor. Yerel ve ulusal yayın organlarında da defalarca konuk olan Öneş Derici, "Kimsenin bunu bize yapmaya hakkı yok. İktidara çağrıda bulunuyorum. Onurlu bir şekilde ‘yanılmışız’ demelerini bekliyorum. Bu uygulamayı durdurmalarını bekliyoruz. Üç günlük kar için üçyüz yılımızı çöpe atıyorsunuz, yapmayın!” dedi.

 Jandarmamızla köylümüzü karşı karşıya getiren yönetim

 Süreyya Öneş Derici hem basın açıklamalarında hem de direnişin devam ettiği alanda sık sık jandarma ile köylüyü karşı karşıya getirmenin yanlış olduğuna değindi. Jandarmalarla konuştuğunu ve köylüye müdahale ederken onların da gözlerinin dolduğunu belirten Muğla milletvekili Öneş Derici, onlara müdahale ettikleri halkın çocukları olduklarını hatırlattı.

 Biz buradayız, bir yere gitmiyoruz

 Muğla vekili Süreyya Öneş Derici: “Bizi jandarmamızla, ağaç kesim ekplerimizle karşı karşıya getirmeye kimsenin hakkı yoktur, jandarma köylüler için vardır, devlet köylüleri korumak için, ormanları korumak için vardır” dedi. Köylülerin ve Öneş Derici’nin bölgedeki bekleyişi hala sürüyor. Öneş Derici 24 Temmuz’dan bu yana bölgeyi terk etmeden halkın direnişine destek vermeye devam ediyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız