Kültür

Demirkol ve Özer Koordinatörlüğünde ZİRVE ŞAHSİYETLER Sergisi

Kocaeli Üniversitesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan, "Kocaeli'nin Zirve Şahsiyetleri Seramik ve Çini Sergisi" Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

7 Mayıs 2018 Saat: 21:51
Demirkol ve Özer Koordinatörlüğünde ZİRVE ŞAHSİYETLER Sergisi
Demirkol ve Özer Koordinatörlüğünde ZİRVE ŞAHSİYETLER Sergisi

Kocaeli Üniversitesi  Değirmendere Ali Özbay MYO ile Kocaeli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan, "Kocaeli'nin Zirve Şahsiyetleri Seramik ve Çini Sergisi" Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

III. Milli Kültür Şurası Eylem Planı kapsamında Kocaeli Üniversitesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan, "Kocaeli'nin Zirve Şahsiyetleri Seramik ve Çini Sergisi" Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde açıldı. Programa Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nün eşi Ümmühan Hülagü, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş'ın eşi Funda Altıntaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Değirmendere Ali Özbay MYO Müdürü Doç. Dr. Ali Poyraz Gürson, akademisyenler, STK temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Proje koordinatörlüğünü KOÜ Değirmendere Ali Özbay MYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nermin Demirkol ve Kocaeli Valiliği İl Kültür Turizm Şube Müdür Vekili Hülay Özer'in, küratörlüğünü ise KOÜ GSF Geleneksel Türk El Snatları Bölümü Öğr. Gör. Pelin Karadeniz'in üstlendiği sergide, Pelin Karadeniz, Meryem Cineviz, Canan Neşeli, Nurgül Koca, Pakize Yavuz, Sevtap Yüksel'in çalışmaları yer aldı.
Ümmühan Hülagü Dr. Öğr. Üyesi Nermin Demirkol'un ve Turizm Şube Müdürü Hülya Özer'in Belgelerini taktim etti. Kadınların bu tarz çalışmalarla sosyal hayatta da ön plana çıkmasını taktir ettiğini belirten Hülağü oldukça keyifli ve enerjik gözüküyordu.

2. Sergi Yakında

Açılışta konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, "Gerek Helenistik dönem gerek Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde İzmit’te yaşamış ve kahramanlıklarıyla tarih sayfalarında yerini almış önemli şahsiyetleri anmak, gelecek kuşaklara aktarmak ve tabi ki unutmamak adına önemli bir sergide bir araya geldik. Bu çalışmayı Kocaeli'nin farklı yerlerinde de sergilemeye devam edeceğiz. Ayrıca Kocaeli’nin tanıtımı içinde minyatür hediyelik eşya yapımında da bu eserlerden yaralanabiliriz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

KOÜ Değirmendere Ali Özbay MYO Müdürü Doç. Dr. Ali Poyraz Gürson ise konuşmasında; "Çok değerli bir çalışmaya imza atıyoruz. İlerleyen zamanlarda da birlikte güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Sergiyi oluşturan destek veren herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesinin ardından sergide emeği geçenlere teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

Sergiye, Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Nurel Ergüneş ve üyeleri, Kocaeli Turizm Derneği 2. Başkanı Veysel Kavrayan, Kocaeli Karslılar Derneği ve Kocaeli Kantinciler Derneği Başkanı Alican Kazgan ve üyeleri ve Songül Akar katılım gösterdi. Serginin ardından verilen kokteylde, kaynaşma ve sergi hakkında sohbet ortamı oluşurken; şehrin sosyal olaylarınada yer verildi. Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Nurel Ergüneş, Demirkol hocanın yaptığı çalışmaları takip ettiğini ve taktir ettiğini belirtirken, katılımcılarla ve STK temsilcileriyle özel gereksinimli bireylere destek konusunda  fikir alış verişinde bulundu. Ergüneş, geçtiğimiz hafta benim girişimlerim ile buluşturduğum uluslararası, büyük bir engelsiz zirvenin son çalışmasının gururunu, yaptıklarını ve karşılarına çıkan sorunlarından  bahsetme fırsatı buldu. KOÜ Kültür Evi Müdürü Öğr. Gör. Yıldırım Karadeniz'de hem sanatçı olması hem de eşi Pelin Karadeniz'i desteklemek için sergide hazır bulundu.

Nermin Demirkol'un Seramik Mühendisi olarak yerel, ulusal ve uluslararası çeşitli çalışmalarda yer almasının sonuçlarından birisi olan Kocaeli'nin Zirve Şahsiyetleri sergi çalışması projesi, bu şehre olan katkılarından sadece birisi olsa gerek. Kendisine bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Hülya Özer ise proje hazırlamada ve yönetmede ki başarısıyla bu serginin ve bir çok başka projenin sessiz ve mütevazi kişiliğidir. Bu şehirde ki kültür ve turizm çalışmalarıyla Kocaeli'nin tanıtımına katkı sunan teşbihte hata olmaz ise gizli kahramanlarındandır. Kendisine de çalışmalarında başarılar dilerim.

Sergi, 7 Mayıs Pazartesi gününe kadar açık olacak.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız