Kültür

CHEONJU Şehir Korosu'ndan Kocaeli'nde Muhteşem Konser

CHEONJU Şehir Korosu Konser Proğramı, Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu ve Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un katılımlarıyla gerçekleşti.

2 Ekim 2018 Saat: 21:35
CHEONJU Şehir Korosu'ndan Kocaeli'nde Muhteşem Konser
CHEONJU Şehir Korosu'ndan Kocaeli'nde Muhteşem Konser

Güney Kore ve Türkiye arasında gelişen işbirliklerine bir katkı olması sebebiyle, Güney Kore Cumhuriyeti Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Cheonju Şehir Korosu konser proğramı, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Keewon Hong ve eşinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konser programına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy’un yanı sıra Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Keewon Hong ve eşi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ve eşi, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Hyundai Türkiye CEO’su Jonggu Yong, Posco Assan CEO’su Jonghe Ik, Kocaeli Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık, Kore Derneği Başkanı Park Youngdok, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Keewon Hong, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak’ın konuşmalarının ardından Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un yaptığı konuşmalarında; “Değerli katılımcılar, Kore Cumhuriyeti Başkonsolosluğumuzun öncülüğünde gerçekleştirilecek bu konserde sizlerle bir arada olmaktan ve sizlerle bu heyecanı paylaşmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade ediyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Dostluğumuz tarihsel süreç içerisinde başladı ve bugünde o tarihsel sürece tanıklık eden Kore Gazilerimiz aramızda ben bu vesileyle hayatta olanlara sağlık ve uzun ömür diliyorum, yaşamını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Kore ve Türkiye arasındaki ilişkiler her geçen gün artıyor. Ticari, sosyal ve kültürel ilişkilerimiz devam ediyor bugünde kültürel ilişkilerin daha iyi bir noktaya taşınması konusunda bir organizasyon gerçekleştiriliyor ve Kore kültürü hakkında daha yakından bilgi sahibi olmamıza bir fırsat yaratılmış oluyor. Bu anlamda ben bu organizasyonu gerçekleştiren Sayın Başkonsolosa ve değerli eşine çok teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.


Konuşmaların ardından Şefliğini Kong Kee-Tae’nin üstlendiği Cheonju Şehir Korosu; sürpriz bir Türkçe parça olan 'Üsküdar'a Gider İken' şarkısı yanı sıra Güney Kore'nin geleneksel müziğinden farklı örneklerin sunulduğu zengin repertuvarıyla konuklara güzel bir akşam yaşattı.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız