Hayvan

Bu Tohumlar Olimpiyat Şampiyonu Olacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Olimpik Başarı Programı kapsamında faaliyetlerine devam eden Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM), Türkiyenin marka sporcular yetiştirmesi noktasında önemli roller üstleniyor.

5 Haziran 2014 Saat: 10:35
Bu Tohumlar Olimpiyat Şampiyonu Olacak
Bu Tohumlar Olimpiyat Şampiyonu Olacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Olimpik Başarı Programı' kapsamında faaliyetlerine devam eden Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM), Türkiye'nin marka sporcular yetiştirmesi noktasında önemli roller üstleniyor.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TOHM'larda spora kazandırılacak gençlerin sadece Türkiye'nin sportif başarısını arttırmakla kalmayarak, gelecek nesillerin sporla bütünleşmesi ve Türkiye'de sporun bilimsel veriler ışığında analizlerle yapılması adına büyük önem taşıdığını vurguladı. Şu ana kadar TOHM'larda çalışmalarını sürdüren 13 sporcunun çeşitli branşlarda Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda derece aldığının altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, "6 sporcumuz da Çin'de düzenlenecek olan 2. Gençlik Olimpiyat Oyunları'na katılım hakkını elde etmesi bizi mutlu etti" diye konuştu.
16 İL, 17 BRANŞ, 706 SPORCU
TOHM'larda 17-21 yaş aralığındaki yetenekli ve başarılı sporcuların yatılı veya gündüzlü olarak istihdamının sağlandığına değinen Bakan Çağatay Kılıç, proje kapsamında bugün itibariyle 16 ilde 17 branşta çalışmaların devam ettiğini söyledi.
17 branşta, 540 yatılı, 166 gündüzlü olmak üzere toplam 706 sporcu ile faaliyetlerin devam ettiğine değinen Bakan Çağatay Kılıç, "Var olan illerimizin yanı sıra Ankara merkez il olmak üzere, paralimpik branşlar için Aksaray'da, diğer branşlar içinse Diyarbakır, Muğla ve Bolu illerimizi de proje kapsamında planlamaya aldık. Buralarda da faaliyete geçmek üzereyiz" dedi.
"SPORCULAR, BİLİMSEL VERİLER IŞIĞINDA HAZIRLANIYOR"
2016 Rio ve 2020 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları başta olmak üzere uluslararası arenada yarışacak ve madalya kazanabilecek sporcular yetiştirmek amacıyla yola çıktıklarının altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:
"Sadece şahıslar üzerinden kazanılan başarılar yerine, akademik koordinatörler ve tecrübeli antrenörler nezaretinde bilimsel temellere dayanan antrenman programlarıyla geleceğin olimpiyat şampiyonlarının temellerini bu merkezlerimizde atıyoruz. İnanıyorum ki; tüm bu çabalarımızın meyvesini alacağız. Emin olun ki ülkemizi, güzel bir sportif gelecek bekliyor."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız