Kültür

“Bosna’nın Millî Şairi Cemalettin Latiç’e Saygı Gecesi”

Bosna’nın Millî Şairi ve Aliya İzzetbegoviç’in yakın arkadaşlarından Cemalettin Latiç için Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi tarafından, İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın desteğiyle saygı programı düzenleniyor.

23 Şubat 2019 Saat: 11:27
“Bosna’nın Millî Şairi Cemalettin Latiç’e Saygı Gecesi”
“Bosna’nın Millî Şairi Cemalettin Latiç’e Saygı Gecesi”

Bosna’nın Millî Şairi ve Aliya İzzetbegoviç’in yakın arkadaşlarından Cemalettin Latiç için Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi tarafından, İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın desteğiyle bir saygı programı düzenleniyor.

Eserleri Türkçe’ye kazandırılan Cemalettin Latiç için, kendisini yakından tanıyan şair ve yazarlar beraberinde Bosna-Hersek ve Türkiye’den seçkin misafirlerin katılımıyla bir saygı gecesi gerçekleşecek. “Bosna’nın Millî Şairi Cemalettin Latiç’e Saygı Gecesi” başlıklı, 23 Şubat Cumartesi saat 18.00’de Fatih Ali Amiri Efendi Kültür Merkezi’nde başlayacak programda Leyla Yusiç, Latiç’in bestelenmiş şiirlerini seslendirecek. Fotoğraf sergisinin ve belgesel gösteriminin de yer alacağı akşamda konuklara kitap hediye edilecek.

Cemalettin Latiç Kimdir?

Prof. Dr. Cemalettin Latiç, 1957 yılında Bosna-Hersek’te dünyaya geldi. Medrese eğitimi de alan Latiç, İslami Araştırmalar ve Dünya Edebiyatı alanlarında felsefe fakültelerinde okudu. Saraybosna Üniversitesi’nde tefsir profesörlüğü ve İkbal Kürsüsü Başkanlığı yapmakta olan Latiç, “Boşnak Yunus Emre”si olarak anılıyor. 2016’da Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali, 2017’de Necip Fazıl Kısakürek Uluslararası Kültür Sanat Ödülü’nü kazandı.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız