Kültür

'Bir Bahar Esintisi' Sergisi KYÖD'de Açıldı

Sanatseverler sergiyi, Ramazan Bayramına kadar, Merkez Bankası Yanı KYÖD Binası Kat 4 Kocaeli adresinde izleyebilirler.

3 Haziran 2017 Saat: 23:27
'Bir Bahar Esintisi' Sergisi KYÖD'de Açıldı
'Bir Bahar Esintisi' Sergisi KYÖD'de Açıldı

Kocaeli Üniversitesi’nin kurucularından, Kocaeli’nde sosyal yaşam ve sanat alanında bir çok ilkin öncüsü, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatalar Fakültesi Resim Bölümü öğretim görevlisi olan İkramettin Karaman, kurucu üyesi olduğu KYÖD Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nde, KOÜ GSF Resim Bölümü öğrencilerinden 7 öğrencisinin hazırladıkları karma yıl sonu sergisine küratörlük yaparak ‘Bir Bahar Esintisi’ adlı sergiyi gerçekleştirdi.

Yoğun katılımın gözlemlendiği sergi açılış kokteylinde; KYÖD Başkanı Mehmet Toker açılış konuşmasını yaparken, KYÖD Yönetim Kurulu üyeleri, Kocaeli Turizm Derneği Başkanı ve 2. Başkanı, Tv 41’den Yaşamı Paylaşmak Proğramı yapımcısı Samahat Gün, KYÖD üyeleri, KOÜ GSF öğrencileri ve sanat severler hazır bulundu.

Mehmet Toker’in konuşmasının ardından, sergide eserleri bulunan Tuğba Burak söz aldı ve sergi hakkında bilgi verdi. İkramettin Karaman’ın konuşmalarının ardından sergi misafirler ve katılımcılar eşliğinde izlendi ve sanat sohbetleri gerçekleşti.

3. sınıf öğrencileri Tuğba Burak dört eserle, Merve Şentürk beş eserle; 2. Sınıf öğrencileri Hatice Bolat üç eserle, Merve Özkaya iki eserle; 1. Sınıf öğrencileri Fatma Demirkol iki eserle, Berna Sarğın 2 eserle, Ceyda Kavaklı bir eserle katıldı.

Eserler röprodüksiyon, soyut peyzaj, figüratif soyut resim tarzlarında çalışılmış olup, canlı modelden eserler de yer almaktadır.

Sanatseverler sergiyi, Ramazan Bayramına kadar, Merkez Bankası Yanı KYÖD Binası Kat 4 Kocaeli adresinde izleyebilirler.

İkramettin Karaman kimdir?

Erzurum doğumludur. İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü mezunu olup Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde lisansını tamamladı. 1985-1993 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi, Kocaeli Mühendislik Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olarak Güzel Sanatlar Derslerini verdi. 1993’den itibaren Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Öğretim Elemanı olarak görev yapmaktadır.

Marmara Üniversitesi’nde 1996’da Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. Kocaeli’nde, özel liselerde bir süre çalıştı. Özel koleksiyonlarda ve bazı devlet adamlarında eserleri bulunmaktadır. Birçok sanat galerisi, kültür merkezi ile ulusal ve uluslararası resim ve heykel yarışmaları, sempozyumlar yapılmasına öncülük etti. Kocaeli’nde İlk sanat evini açarak kentin kültür hayatına katkıda bulundu. Kaligrafi (hat), maket, ebru ve müzikle de ilgilenmektedir. Renklerin Psikolojisi ve Kültürümüzdeki Yeri adlı, yayınlanmamış bir kitabı bulunuyor. Çeşitli dergilerde; eğitim, sanat, kültür, yazı ve hat sanatı, Türk Resim Sanatı, Bilinç ve Sanat, Psikoloji ve Sanat, Renkler konulu birçok makalesi yayınlanmıştır. Renklerin iletişimde, eğitimde ve psikolojide önemi ve Türk Sanatları hakkında çeşitli kurumlarda pek çok seminer verdi.

Haber: Veysel Kavrayan

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız