Sağlık

Başarılı Cerrah Murat Gönenç, Profesör Oldu

Acıbadem Altunizade Hastanesi doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Murat Gönenç Profesör oldu.

14 Ekim 2020 Saat: 12:55
Başarılı Cerrah Murat Gönenç, Profesör Oldu
Başarılı Cerrah Murat Gönenç, Profesör Oldu

1975 Kocaeli-İzmit doğumlu olan Murat Gönenç, ilk ve ortaöğretim eğitimini Kocaeli'nde tamamladı. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Bölümü'nü kazandı. 2000 yılında mezun olan Dr. Murat Gönenç, aynı yıl İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimi almaya hak kazandı. 

Dr. Murat Gönenç, 2006-2008 yıllarında Genel Cerrahi Uzmanı olarak Sinop Gerze Devlet Hastanesi'nde görev yaptı. Ardından sırasıyla, 2008-2009 yılında Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 2009-2017 yıllarında Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Gönenç, 2017 yılından bu yana da Acıbadem Sağlık Grubu Altunizade Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalışmaktadır.

2006 yılında Kuzey Karolayna Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Bölümü'nde, eğitim amacıyla Misafir Cerrah olarak bulundu. Karaciğer nakli ve cerrahisi konusunda çalışan Alman asıllı Cerrah Profesör Hartwing Bunzendahl ile çalışma fırsatı buldu. 

2013 yılında İstanbul Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı bünyesinde 3 ay aktif şekilde Genel Cerrahi Uzmanlı'ğı yaptı.

2016 yılında, özel ilgi alanı Minimal İnvaziv Hepatopankreatobiliyer olan, Belçika Leuven Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Karaciğer, Safra Yolları ve Pankreas Cerrahi Birim doktorlarından, Türk asıllı ve Pankreas Cerrahisi'ne verdiği emeklerden dolayı Belçika Kraliyet Ödüllü Prof. Dr. Baki Topal'a bir ay süre ile birçok ameliyatında aktif olarak eşlik etti.

Dr. Murat Gönenç, akademik geçmişinde 2013 yılında Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Başasistanlık, 2014 yılında aynı hastanede Doçent Doktorluk, 2016 yılında Eğitim Görevliliği, 2017 yılında Acıbadem Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu'nda Öğretim Görevliliği ünvanlarını aldı. Hali hazırda Acıbadem Altunizade Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalışmakta olan Dr. Murat Gönenç, 2020 yılında Profesörlük ünvanını alarak başarılarına başarı kattı.

Genel Cerrahi alanında, karaciğer, safra yolları, pankreas cerrahisi, cerrahi onkoloji, sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapi (HİPEK), sindirim sistemi kanserleri, yemek borusu, kolon, rektum kanserleri, dalak tümörleri, böbreküstü bezi, retroperitoneal tümörleri, laparoskopik ve robotik cerrahi, fıtık, anorektal, reflü ve acil cerrahi alanları gibi alanlar özel ilgi alanları arasında bulunmaktadır.

Profesör Dr. Murat Gönenç, Türk Cerrahi Derneği, Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği, Endokrin Derneği, Türk Hepatopankreatobiliyer Cerrahi Derneği ve Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneklerine mesleki üyelikleri yanında Türk Cerrahi Derneği Yeterlilik Belgesi'ne sahiptir. Gönenç'in ulusal ve uluslararası saygın bilim dergilerinde yayımlanan onlarca akademik makalesi mevcuttur.

Prof. Dr. Murat Gönenç, evli olup bir kız çocuğu babasıdır.

Haber: Veysel Kavrayan, İstanbul

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız