Güncel

Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde ARAPGİR Belediyesi İlgi Odağı Oldu

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen 21. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne katıldı.

17 Nisan 2018 Saat: 21:03
Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde ARAPGİR Belediyesi İlgi Odağı Oldu
Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde ARAPGİR Belediyesi İlgi Odağı Oldu

Her yıl düzenlenen zirvenin bu yıl 21.’si gerçekleşti. Zirve Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, önceki Başbakan Yardımcısı Milletvekili Tuğrul Türkeş, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlut Uysal katılırken, Cumhurbaşkanları seviyesinde de Türkiye önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Mladen İvanic, Bosna-Hersek Federasyon Cumhurbaşkanı  Marinko Cavara, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Moldova önceki Cumhurbaşkanı  Petru Lucinski, Letonya önceki Cumhurbaşkanı Valdis Zatlers, Hırvatistan önceki Cumhurbaşkanı  Ivo Josipovic, Hırvatistan önceki Cumhurbaşkanı  Stephan Mesic Romanya önceki Cumhurbaşkanı  Emil Constantinescu da iştirak ettiler. Ayrıca Romanya önceki Başkanı Victor Ponta, Moldova önceki Başbakanı Dumitru Braghıs ve Moğolistan önceki Başkanı Amarjargal Rinchinnyam da Zirvenin katılımcıları arasındaydı. Avusturya´dan zirveye katılan Vienna Economic temsilcileri ve üyeleri  ve eski  Avusturya Bakanları ile KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Arapgir Belediyesi’nin de sponsor olduğu 21. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde katılımcılara Türkiye bitki çeşitliği kategorisinde Coğrafi İşaret Belgesi alan ilk bitki olan Arapgir'in mor reyhan bitkisinden çayı ikram edildi.

Arapgir'in mor reyhan çayı ikramının yapıldığı standı ziyaret eden İstanbul Valisi Vasip Şahin İle Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz'e Başkan Cömertoğlu tarafından reyhan çayının yanı sıra reyhan ürünlerinden oluşan set ikram edildi.

Belediye Başkanları oturumunda ‘Akıllı Şehirler’ başlığında gerçekleşen oturumda Cömertoğlu’da Arapgir ve Mor Reyhan konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Oturum sonunda, Marmara Grubu Vakfı Başkanı Dr. Akkan Suver, Cömertoğlu’na teşekkürlerini iletirken, Cömertoğlu’na vakıf tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Zirvede bizimde sorularımıza cevap veren Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir’den, alınan mor reyhan coğrafi işaret belgesinden, mor reyhan ile ilgili yapılan çeşitli çalışmalardan ve geçen sene gerçekleşen mor reyhan kongresinden bize bilgi verdi.

Kendisiyle önümüzdeki dönemde planlanan mor reyhan ile ilgili aromatik ve tıbbi bitkilerle ilgili çalışmalarına ve Arapgir Festivali’ne davet sözü aldık. Bize Mor Reyhan içeren hediye setinden taktim etti.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız