Su

Asi Nehri, amfibik sulak alan taşıtı ile temizleniyor

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının deniz ekosisteminin korunması ve iyileştirilmesi ile Asi Nehri’ndeki katı atık ve su sümbüllerinin izleme ve bertaraf amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında temizlik faliyetine başladı.

10 Ocak 2023 Saat: 11:41
Asi Nehri, amfibik sulak alan taşıtı ile temizleniyor
Asi Nehri, amfibik sulak alan taşıtı ile temizleniyor

Asi Nehri, amfibik sulak alan taşıtı ile temizleniyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), kenti geleceğe temiz bir çevre ile taşımak için çalışıyor

 HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının hazırladığı ve Japon hükümetinin desteklediği UNDP ve DKM ile birlikte yürütülen deniz ekosisteminin korunması ve iyileştirilmesi ile Asi Nehri’ndeki katı atık ve su sümbüllerinin izleme ve bertaraf amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında faaliyetler devam ediyor.

 Eğitim programları ve etkinliklerle deniz ekosisteminin dayanıklılığının arttırılması için ‘ Hatay için İklim Eylemi’ projesine 2022 yılının Mart ayında start verilmişti. 

 Proje kapsamında hibe olarak teslimi yapılan amfibik sulak alan taşıtı daire başkanlığı görevli personelleri ile eğitim amaçlı deneme çalışmaları yapıldı.

 Asi yüzeyindeki atığın denize ulaşmadan tutulumu ve toplanması  için alınan amfibik araçla deniz ve akarsu ekosistemi korunduğu gibi her türlü görüntü kirliliğinin önüne geçilecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız