İGF

Antalya Manavgat’ta büyük yangın!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde farklı noktalarda çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine sıçradı. 5 mahalle boşaltılırken, dumandan ve alevlerden etkilenen 30 kişi hastanelik oldu. Bakan Pakdemirli, Manavgat'ta bölgeyi...

28 Temmuz 2021 Saat: 17:15
Antalya Manavgat’ta büyük yangın!
Antalya Manavgat’ta büyük yangın!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde farklı noktalarda çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine sıçradı. 5 mahalle boşaltılırken, dumandan ve alevlerden etkilenen 30 kişi hastanelik oldu. Bakan Pakdemirli, Manavgat'ta bölgeyi insansız hava araçlarıyla takip ediyor.

ANTALYA (İGFA) - Orman Genel Müdürlüğü, Antalya Manavgat'ta saat 12:05'te çıkan orman yangını dolayısıyla ekipleri bölgeye sevk etti. Çöplük yolunda çıkan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan orman yangını müdahaleyi zorlaştırıyor. Bölgede, Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı 1 uçak, 19 helikopter, 17 dozer ve 103 arazözün desteğinin yanı sıra 427 personelle yangının kontrol altına alınması için mücadele çok yönlü sürdürülüyor.

Söndürme çalışmalarını yerinde incelemek için Manavgat'a geçen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangın bölgesi ile ilgili İHA'dan gelen son bilgilerle durum değerlendirmesinde bulunuyor. Bakan Pakdemirli, müdahalelerin ormanlık alanlarda olduğu gibi büyük bir gayretle yerleşim yerlerinde de sürdürdüklerini belirterek, "Milletimizin canına, malına ve sağlığına zarar gelmemesi için ormanın kahramanları yangınla mücadeleye devam ediyor. Dualarımız kahramanlarımızla" dedi.

https://twitter.com/TCTarim/status/1420381561070006282

Öte yandan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Manavgat'ta devam orman yangını bölgesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Vali Yazıcı, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ile birlikte helikopterle havadan yangın söndürme çalışmalarını inceledi. Ormanlık alanda başlayan yangının hızla büyümesi dolayısıyla Yeniköy, Evrenseki ve Kalemler mahalleleri boşaltıldı.

https://twitter.com/OGMgovtr/status/1420364658335227909

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız