Orman

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ninden orman köylüsüne yangın eğitimi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat Kırkkavak, Çaltepe ve Değirmenözü mahalleleri sakinlerine “Orman Yangınıyla Mücadele” eğitimi verdi.

14 Ocak 2024 Saat: 12:00
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ninden orman köylüsüne yangın eğitimi
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ninden orman köylüsüne yangın eğitimi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ninden orman köylüsüne yangın eğitimi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük orman yangını olarak kabul edilen 2021 yılındaki Manavgat yangınından sonra başlattığı, vatandaşları orman yangınlarıyla ilgili bilinçlendirme eğitimleri devam ediyor. Büyük Manavgat yangınının ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) arasında yapılan “Orman Yangınlarının Önlenmesine Yönelik Çalışmalar” iş birliği protokolü çerçevesinde orman köylerindeki vatandaşlara orman ve diğer açık alan yangınları ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme yapılıyor. Protokol kapsamında ilk eğitimi Manavgat’ın Ahmetler Mahallesi’nde, ikinci eğitim ise Kumluca’ya bağlı Gökbük Mahallesi’nde yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi, çalışmaların 3. etabını Manavgat Kırkkavak, Çaltepe ve Değirmenözü mahallelerinde sürdürdü.

Halkın hazırlıklı olması amaçlanıyor

Eğitimde yangını söndürmek kadar yangın öncesi yapılacak önleme çalışmalarının da büyük önem taşıdığı vurgulanırken, yangınların yerleşim yerlerine sıçramaması için alınması gereken ve yangınlarla mücadelede etkili yöntemler anlatıldı. Yangınların yerleşim yerlerine zarar vermeden kontrol altına alınabilmesi için mahalle sakinleriyle yapılan fikir alışverişi ve verilen eğitimler ile gelecekteki yangın felaketlerine karşı daha hazırlıklı olunması hedefleniyor.

Eğitimler devam edecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görevli itfaiye eri Kutluay Galip Kaya, “Yerel halkı bilinçlendirmeden yangınların önlenmesi kolay değil. Burada vatandaşlarımıza orman yangınlarını, orman yangınlarının risklerini, yangınların öncesinde, sonrasında ve yangın esnasında ne yapılmasını gerektiğini anlattık. Özellikle de yangınların büyümesini istemiyorsak, evlerimizin çevresini temiz tutmamız gerektiğinden bahsettik. Bu eğitimlere devam ederek halkımızı bilinçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız