Orman

Alçınkaya araya girdi Sarıca’nın yeğeni serbest bırakıldı

PKK'lılar tarafından kaçırılan Eski Alikahya Belediye Başkanı İhsan Sarıca’nın dayısının oğlu Fikret Dalkıç ve 5 işçi, BDP İl Başkanı Mehmet Alçınkaya’nın devreye girmesi ile 6 gün sonra serbest bırakıldı

3 Haziran 2014 Saat: 12:12
Alçınkaya araya girdi Sarıca’nın yeğeni serbest bırakıldı
Alçınkaya araya girdi Sarıca’nın yeğeni serbest bırakıldı

ALÇINKAYA ARAYA GİRDİ

İhsan Sarıca yaşanan kaçırma olayı sonrası BDP İl Başkanı Mehmet Alçınkaya’ya giderek, Ağrı’daki BDP örgütü, milletvekilleri ve BDP Ağrı Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık ile temas kurup akrabalarının durumuyla ilgili bilgi almasını istemişti. Alçınkaya da, Sarıca’yı oldukça samimi bir şekilde karşılayarak, konuyla ilgili gerekli görüşmeleri ivedilikle yapıştı. Alçınkaya’nın temasları sonuç verdi ve işçiler dün akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

ATEŞ AÇILDI

Deniz seviyesinden 2 bin 300 metre yükseklikteki Eli mezrasında ve köyde toplam 3 aracı yakan PKK'lılar, işçiler Cumali Şeker, Fikret Dalkıç, Çetin Kara, Metin Akbaş, Metin Akkuş ile Tamer Özpelit'i yanlarına alarak kaçırdı. Doğubayazıt İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 27 Mayıs günü Ağrı Dağı eteklerinde bulunan Eli Mezrasına giderek yakılan araçları indirmek isterken teröristler tarafından ateş açıldı.

SERBEST BIRAKILDILAR

PKK tarafından kaçırılan işçiler, dün 19.30 sıralarında serbest bırakıldı. Çiftlik köye komşu olan Topçatan köyüne gelen işçiler jandarmayı arayarak bilgi verdi. Jandarma tarafından köyden alınan işçiler sağlık kontrolü için Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne getirildi. Kontrolden geçirilen işçiler daha sonra ifadeleri alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız