Güncel

11 yıllık çamur çilesini bitirdi

İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Emirhan Mahallesi Yörükler Mevkii’nde gerçekleştirdiği yol çalışmasıyla 11 yıllık çamur çilesini bitirdi.

1 Ocak 2022 Saat: 14:06
11 yıllık çamur çilesini bitirdi
11 yıllık çamur çilesini bitirdi

11 yıllık çamur çilesini bitirdi

NHA Kocaeli İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentin dört bir yanında yol bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların taleplerine kısa sürede dönüş sağlayan ekipler, Emirhan Mahallesi’nde hayvancılık işiyle uğraşan Yıldıztekin ailesinin de 11 yıllık çilesini bitirdi. Mavi Masa’ya talebini ileten vatandaşın çağrısına cevap veren ekipler, Yörükler Mevkii 11/1 Sokak’ta 160 metre yolda 500 ton stabilize malzeme ve 100 ton mekanik malzeme kullanarak bölgeyi çamurdan kurtardı. 

 

 “Misafirlerimi poşetle almaya gidiyordum”

Yaşadıkları evi 11 sene önce aldıklarını dile getiren 63 yaşındaki Ahmet Yıldıztekin, “Burada öyle zamanlar oldu ki misafirlerim geldiği zaman poşeti alır asfalt yola kadar gidip ayaklarına poşet geçirip evime misafirliğe getirirdim, yol olmadığı için çocuklarım yiyeceklerimi sırtlarında taşıyarak getiriyorlardı. Şimdi ise Allah’ıma şükürler olsun” dedi.

 

“Çamurla savaşıyorduk”

Ahmet Yıldıztekin’in oğlu Adem Yıldıztekin ise “İzmit Belediyesine başvuruda bulunduk. 

Özellikle yağmur yağdığı zamanlar çok zorluklar yaşıyorduk, hayvanlarımıza vermemiz gereken yemleri çamurda sırtımızda taşıyorduk. Sağ olsun İzmit Belediyesi yardım etti, yolumuzu açtı. İnşallah bundan sonra daha iyi olacak” ifadelerini kullandı.

 

48 saatte tamamlandı

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Fen İşleri Müdürlüğü 3. Bölge Amiri Burak Marul, “Emirhan Mahallesi Yörükler Mevkii’nde vatandaşın talebi üzerine 160 metre uzunluğunda yol açımı gerçekleştirmiş olup 500 ton stabilize malzeme 100 ton mekanik malzeme ile vatandaşın ulaşımı sağlandı. 48 saatlik çalışma sonucunda yol vatandaşa teslim edildi” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız