Güncel

1. Ulusal Müzik Terapi Kongresi Ankara'da Gerçekleşti

1. Ulusal Müzik Terapi Kongresi'nde, “Müzik Terapi'de Mükemmeliyet” hedeflenmiş ve eksikliği hissedilen noktaların önemli bir bölümünün tamamlanması amaçlanmıştır.

13 Mart 2020 Saat: 16:04
1. Ulusal Müzik Terapi Kongresi Ankara'da Gerçekleşti
1. Ulusal Müzik Terapi Kongresi Ankara'da Gerçekleşti

The Ankara Hotel'de nezih bir atmosferde gerçekleşen, başta Müzik Terapi Eğitimi almış sağlık meslek mensupları ve müzik alanı mensupları olmak üzere geniş bir kitle tarafından iletilen geri bildirimler dikkate alınarak proğram içerikleri hazırlanmış 1. Ulusal Müzik Terapi Kongresi'nde, “Müzik Terapi'de Mükemmeliyet” hedeflenmiş ve eksikliği hissedilen noktaların önemli bir bölümünün tamamlanması amaçlanmıştır.

Müzik Terapi ile alakalı güncel konuların tamamını kapsayan bilimsel, akademik ve sosyal alanlarda yapılmış Müzik Terapi uygulamalarında sık karşılaşılan tüm teorik ve pratik çalışmalar değerlendirmeye alındığı Kongre içinde, birkaç saat süren ve günlük pratiğe yansıyan kursların da yer aldığı, bilimsel bölümlerin ağırlığı yanında, ağrı ve çocukluk çağına yönelik uygulamalar başta olmak üzere, Müzik Terapi ve bağlantılı alanlarla ilgili pratikte sıklıkla karşılaşılan sorunlara odaklanacak şekilde içerik oluşturulmuş. 

Kongre Başkanlığı'nı, T.C. Düzce Üniveristesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bora Büken'in yaptığı, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanında faaliyet gösteren derneklerin ortak bir çatı oluşturmak amacıyla kurduğu üst kuruluş olan Geleneksel ve Tamamalayıcı Tıp Federasyonu tarafından gerçekleştirilen 1. Ulusal Müzik Terapi Kongresi'nin Başkan Yardımcılığı'nı T.C. Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Üy. Prof. Dr. Aygül Aykut; Kongre Genel Sekreterliği'ni T.C. Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve T.C. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Müzik Terapi Eğitimleri Koordinatörü Dr. Ayla Aksoy Güneri yaptı.

Kongre Bilim Sekreterlikleri'ni ise; Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Federasyonu Başkanı, Lokman Hekim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Hasan Karaağaç, Azerbaycan Bakü'den Müzikolog Dr. Züleyha Abdullayeva, T.C. Sağlık Bakanlığı Özel Koru Hastanesi'nden Dr. Nihal Şimşek, T.C. Sağlık Bakanlığı Samsun Halk Sağlığı Laboratuvarı'ndan Dr. Sema Aydoğdu ve Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülşen Erdal gerçekleştirdi.

1. Ulusal Müzik Terapi Kongresi Düzenleme Kurulu Koordinatörlüğü'nü ise Müzik Terapi Uygulama Yetki Sertifikalı Müzik Eğitmeni, T.C. Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve T.C. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Müzik Terapi Eğitmeni, Balıkesir Havran Devlet Hastanesi GETAT Ünitesi Müzik Terapi Uygulayıcısı Cem Güneri yaptı.

T.C. Medipol Üniversitesi Öğr. Üyesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hanefi Özbek Başkanlığı'nda oluşan Kongre Bilim Kurulu'nda birbirinden değerli, alanında önemli katılımcılar yer aldı.

Kongre açılışı için, Kongre Sunum Görevlisi Klinik Psikolog Duygu Çiloğlu Kongre Başkanı Prof. Dr. Bora Büken'i mikrofona davet etti. Prof. Dr. Bora Büken kongre açılış konuşması, teşekkür, dilek ve temenni dileklerinin ardından Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Federasyonu Başkanı, T.C. Lokman Hekim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Hasan Karaağaç kürsüde söz aldı.

Karaağaç'ın ardından Kongre'ye başından beri destek veren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar kürsüye geldi. Kongre ile ilgili konuşma ve başarı dileklerinin ardından Kongre Düzenleme Kurulu Koordinatörü Cem Güneri, mesleki düşüncelerini ve yapılması gereken düzenlemeleri Müzik Terapi eğitimi alanlar adına protokol, uzman ve paydaşlarla paylaştı.

Protokol konuşmaları ardından T.C. Sağlık Bilimleri Üniversitesi GETAT Koordinatörü Dr. Kanat Tayfun'a ve iletilmek üzere T.C. Sağlık Bilimleri Ünv. Öğr. Üy. ve T.C. Bağcılar Eğt. Arş. Hast. Yönetici Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Yaser Müslümanoğlu'na, T.C. Sağlık Bakanlığı GETAT Daire Başkanı Dr. Mehmet Zafer Kalaycı'ya, T.C. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Federasyonu Başkanı, T.C. Lokman Hekim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Hasan Karaağaç'a, Kongre Genel Sekreteri Dr. Ayla Aksoy Güneri'ye, T.C. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi GETAT Uyguşama ve Araştırma Merkezi Genel Müdürü Prof. Dr. Salih Mollahaliloğlu, T.C. Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Üy. Prof. Dr. Aygül Aykut'a, Müzikolog Dr. Züleyha Abdulleyeva'ya, Uluslararası Haber Ajansı ve Türkuaz Haber Ajansı Genel Yayın Koordinatörü, Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi ve Kongre Basın Danışmanı Veysel Kavrayan'a ve Kongre'de emeği geçenlere plaketleri verildi.

Plaket töreni ardından verilen arada Kongre Genel Sekreteri Dr. Ayla Aksoy Güneri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Kongre adına, salondaki kadınları temsilen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'a çiçek takdim etti.

Katılımcılar protokol üyeleriyle hatıra fotoğrafı çekildi. Protokol üyeleri fuaye alanında açılan stantları katılımcılarla beraber ziyaret etti. Aranın ardından bilimsel çalışmaların sunulacağı Bilimsel Proğrama geçildi. Devam Edecek...

Haber: Veysel Kavrayan

Eko Yaşam Gazetesi, ANKARA

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız