Eko Yaşam

Samsun’da Taş Ocağı isyanı: 5 Mahalleyi kapsayan taş ocağından yurttaşlar endişeli!

Samsun’un Kavak İlçesi’nde 5 mahalleyi kapsayacak şekilde açılması planlanan taşocağı, yöre sakinlerine isyan ettirdi.

22 Mayıs 2020 Saat: 01:23
Samsun’da Taş Ocağı isyanı: 5 Mahalleyi kapsayan taş ocağından yurttaşlar endişeli!
Samsun’da Taş Ocağı isyanı: 5 Mahalleyi kapsayan taş ocağından yurttaşlar endişeli!

SAMSUN

Samsun’un Kavak ilçesinde Karapınar, Köseli, Bekdemir, Emirli ve Ilıca mahalleleri’ni kapsayacak şekilde bin dönümlük alana Oyak Beton A.Ş tarafından taş ocağı yapılması planlandığı öğrenildi. 

YAŞAM ZORLAŞACAK!

Yöre halkının çok zor durumda olduğunu ve kurulacak taş ocağı ile birlikte yaşam koşullarının daha da zorlaşacağını belirten Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) sözcüsü Mehmet Özdağ, kurulması planlanan taş ocağının günde 10 bin ton kalker üreteceğini, 2 bin 400 ton kırma eleme tesisinde üretim yapacağını söyledi.

Samsun Çevre Platformu olarak Karapınar ve Köseli Mahalleri’ni ziyaret edip vatandaşlarla görüştüklerini ifade eden Özdağ, “Köseli Mahallesi’nde hali hazırda Kavak Çimento Fabrikası mevcut ve fabrika hemen hemen mahallenin tam içinde diyebiliriz. Orada yaşayan insanların hayatları çok zor. Her taraf toz içerisinde” dedi.

DESTEĞE İHTİYAÇLARI VAR

Mevcut taş ocağının yan tarafına 5 mahallenin bin dönümlük ortak mera alanına Oyak Çimento tarafından yeni ÇED başvurusu yapıldığını ifade eden Özdağ, “Köseli ve Karapınar Mahalleri’nin içme su kaynaklarının olduğun bir alan burası. Orada yaşayan insanların yardıma ihtiyaçları var. ÇED için biz kendilerine hukuki destek sağlayacağız” diye konuştu.

YAŞANMAZ HALE GELİR!

Yöre halkının hayatının kabusa döndüğünü belirten Özdağ, “Oraya bir taş ocağı kurulmasıyla birlikte o bölge yaşanmaz hale gelir. Bu tesis, doğal yaşamı yok eder ve içme suyu kaynağını kurutarak, mera alanını çoraklaştırır. Sürekli toz, gürültü ve titreşim oradaki insanların yaşamını çekilmez hale getirir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız