Eko Yaşam

Kirazlıyayla'da ÇED raporuna 'teknik olarak yeterli değil' kararı

Maden, Ziraat, Çevre, Jeoloji, Orman, Kimya Mühendisleri ve Arkeologdan oluşan bilirkişi heyeti, madenin hukuka aykırı olduğuna ve ÇED raporunun teknik olarak yeterli olmadığına karar verdi

11 Ağustos 2020 Saat: 13:41
Kirazlıyayla'da ÇED raporuna 'teknik olarak yeterli değil' kararı
Kirazlıyayla'da ÇED raporuna 'teknik olarak yeterli değil' kararı

BURSA

Kirazlıyayla'da maden zenginleştirme tesisi ve atık barajına karşı yürütülen direniş sonuç verdi. Maden, Ziraat, Çevre, Jeoloji, Orman, Kimya Mühendisleri ve Arkeologdan oluşan bilirkişi heyeti, madenin hukuka aykırı olduğuna ve ÇED raporunun teknik olarak yeterli olmadığına karar verdi.

Yöre halkının ve doğa savunucularının Bursa'nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla köyünde Lübnan merkezli Meyra Madencilik tarafından yapılmak istenen insan ve çevre sağlığına büyük bir darbe vuracak olan Çinko - Kurşun - Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi'ne karşı direnişi sonuç verdi.

Maden, Ziraat, Çevre, Jeoloji, Orman, Kimya Mühendisleri ve Arkeologdan oluşan bilirkişi heyeti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınan ÇED raporu hakkında, madenin hukuka aykırı olduğuna ve ÇED raporunun teknik olarak yeterli olmadığına karar verdi.

NE OLMUŞTU?
Bursa'nın Yenişehir ilçesinin Kirazlıyayla köyünde, Lübnan sermayeli Meyra Madencilik tarafından yüzlerce ağaç kesilerek yerine Maden Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı yapılmak istenmişti.

Maden zenginleştirme tesisi ve atık barajına karşı çıkan köylüler direniş başlatmıştı. Doğayı katledecek projeye karşı basın açıklaması ve yürüyüş yapan köylüler ev baskınlarıyla gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız