Eko Yaşam

DEKAP: Toprağımıza göz koyan hiçbir girişime sessiz kalmayacağız

Doğal yaşamı katleden HES'lerin hiçbir koşulda çevreci olmadığını vurgulayan DEKAP, 'Suyumuza, toprağımıza havamıza göz koyan hiçbir girişime sessiz kalmayacağız' dedi.

28 Ağustos 2020 Saat: 02:21
DEKAP: Toprağımıza göz koyan hiçbir girişime sessiz kalmayacağız
DEKAP: Toprağımıza göz koyan hiçbir girişime sessiz kalmayacağız

Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP), Giresun'da yaşanan sel felaketine ilişkin açıklama yaptı. 

HES'lerin yarattığı tahribat sonucu felaketin yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, doğal yaşam alanlarına geri dönüşümsüz zararlar veren, doğal yaşamı katleden HES'lerin hiçbir koşulda çevreci sayılamayacağını belirtti. Açıklamada, "Doğayı yok eden 'Doğal' olamaz" denildi, HES'lerin çözüm değil sorun olduğu vurgulandı.

Doğu Karadeniz'deki iklimsel değişikliğinin, sel ve heyelanların HES'ler nedeniyle yaşandığına dikkat çekilen açıklamada şunlar belirtildi: "Yüzyıllardır üreterek var ettiğimiz yaşam alanlarımızdan, geçmişimiz ve coğrafyamızdan koparıp yurtsuzlaştıran, suyumuza, toprağımıza havamıza göz koyan hiçbir girişime sessiz kalmayacağız.

"Bizler; yurt genelindeki bütün HES ve benzeri rant projeleri durdurulup, iptal edilinceye kadar, ayrımsız olarak tüm HES ve rant projelerine karşı Anayasal, yasal, hukuki, demokratik ve yaşamsal haklarını sonuna kadar kullanacağız.

"Yeşil yol gibi yayla yolları, taşocakları, maden aramaları, nükleer ve termik santrallere, deniz dolguları, dere ıslahları karşısında da aynı kararlılıkla duracağız."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız