Güncel

Budamanın böylesi Görülmedi!

Emekli orman yüksek mühendisi Necdet Güler’in ziyaret için gittiği Yahya kaptan mahallesinde ki budanmış ağacın halini görünce dayanamamış bu mektubu yazmış.

26 Kasım 2019 Saat: 22:57
Budamanın böylesi Görülmedi!
Budamanın böylesi Görülmedi!

Budamanın böylesi Görülmedi!

Emekli orman yüksek mühendisi Necdet Güler’in  ziyaret için gittiği Yahya kaptan mahallesinde ki budanmış ağacın halini görünce dayanamamış bu mektubu yazmış.

İşte o mektup 

 

Budama işlemi adı altında yakacak odun üretimi

Bugün bir arkadaşımı görmeye Yahya Kaptan’a gittim. Gitmez olaydım. Çünkü arkadaşımı bulamadığım gibi fotoğraftaki “rezilliği” gördüm.

Ağacın şu haline bakın. O bir akçaağaç.

Budama yapsınlar diye işçinin eline motorlu testere, altına resmi araç veren yetkililer… Sizler bu ağacı ve çevredeki diğerlerini bu hale getirtenlerin budama adı altında  ağaçları ne hale getirdiklerini kesinlikle merak etmiyorsunuz? Bundan eminim.  Çünkü bunu merak etmeniz için kış başlangıcında bir ağacın yapraklarının tamamı dökülmeden budanmayacağını bilir, budama işçilerini oraya zaten göndermezdiniz.

Bunu bilmiyorsunuz da ağacın bütün tacının  kesilip alınmasının bir ağaca yapılacak en büyük kötülük olduğunu da mı bilmiyorsunuz. Onu bu hala getiren işçileriniz ağaçların yapraktan beslendiğini bilmiyor, fotosentez nedir bilmiyor. Siz biliyor musunuz? Eğer biliyorsanız böyle “akıllara ziyan” uygulamaya nasıl imkan sağlıyorsunuz? Bu öyle bir imkan ki budama adı altında bu ve diğer ağaçlardan sanki yakacak odun üretimi  yapılmış. Anadolu’nun en erişilmez yerinde yaşayan, en fakir köylü bile yakacak temin etmek için olsa da bir ağacı bu hale getirmez. 

Yazıklar olsun… Bu konuda bilgilenin…Bilginiz bu işi yaptırdığınız işçilerden fazla olsun.

 

Emekli orman yüksek mühendisi

 Necdet Güler

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız