Sağlık

5 TON KİLO Verdiler, 5 MİLYON ADIM Atacaklar

Pandemi sürecinde alınan kilolarla birlikte yeniden gündeme gelen obezite ile mücadeleye dikkat çekmek amacıyla TÜRKİYE’DE İLK KEZ tüm gün sürecek bir etkinlik Kocaeli'nde gerçekleştirilecek.

22 Temmuz 2020 Saat: 12:52
5 TON KİLO Verdiler, 5 MİLYON ADIM Atacaklar
5 TON KİLO Verdiler, 5 MİLYON ADIM Atacaklar

Avrupa’da OBEZİTE oranıyla birinci sırada yer alan Türkiye, özellikle kadınlar ve gençlerde tehlike sinyalleri vermeye başladı. Pandemi sürecinde alınan kilolarla birlikte yeniden gündeme gelen obezite ile mücadeleye dikkat çekmek amacıyla TÜRKİYE’DE İLK KEZ tüm gün sürecek bir etkinlik gerçekleştirilecek. 

HK Performans Doğa Sporları Kampı’nda 24 saat sürecek etkinlik kapsamında, kampta toplamda 5 TON KİLO VERMİŞ 100 kişi yer alacak. Obezite ile Mücadele Derneği Kurucu Başkanı Halil Kargulu tarafından yönetilecek etkinlikte farklı spor aktiviteleri gerçekleştirilecek. Katılımcılar gün sonunda toplam 5 MİLYON ADIM hedefine de ulaşacaklar.

Kamp Rekoru Kırılacak

Katılımcılar arasında yer alan Hakan Demirel, 9 ayda hiç bir cerrahi operasyon olmaksızın HK Performans Doğa Sporları Kampı'nda toplam 100 kilo vermeyi başardı. Demirel, 24 saatlik etkinlikte 111 bin adım atarak final yapacak ve kamp rekoru kıracak. Demirel’le birlikte 10 ayrı kişi de 24 saatte 100 biner adım atacak. Gün sonunda 100 kişinin attığı toplam adım sayısı 5 milyona ulaşmış olacak.

Festival havasında bir gün için 'Çadırını Kap da gel'

Halil Kargulu tarafından yapılan duyuruda, 24 Temmuz Cuma gecesi 24:00'da başlayacak etkinlik, 25 Temmuz Cumartesi 24:00'da son bulacak. Protokolün ve basın mensuplarının yoğun ilgisinin olacağı bu etkinliğe katılmak isteyen katılımcılar HK Performans Doğa Sporları Kampı ve Halil Kargulu ile iletişime geçerek yer ayırtabilirler. Kendi çadırını alıp giderek, doğa içerisinde bu yürüyüşe katılmak isteyenlerin davet edildiği festival havasındaki bu etkinliğe, herkes kendi potansiyeli kadar yürüyüş yaparak katkıda bulunabilir. 25 Temmuz Cumartesi 12:00, 14:00 arası etkinlikler, HK Performans Doğa Sporları Kampı Doğantepe Mahallesi Hamza Dağ Mevkii, Başiskele Kocaeli adresinde ana kampüste gerçekleşecektir. İrtibat numarası olarak 0532 742 59 18'dan ulaşabilirsiniz.

Halil Kargulu Kimdir?, HK Performans Doğa Sporları Kampı Nasıl Kuruldu?, Burada Neler Yapılıyor?

1976 Ankara doğumlu olan Kargulu, 1998 yılına kadar aktif sporcu olarak hayatına devam etmiş olup, Türkiye Taekwando milli takımında da milli sporcu olarak görev almıştır. Ankara Gazi Üniversitesi’nde başladığı spor akademisi eğitimini Nahçıvan Devlet Üniversitesi Spor Akademisi'nde bitirdi.

3 çocuk babası olan Kargulu kendisi ve yarattığı HK ile ilgili şunları kaydetti; "2000’li yıllara kadar kendime hep şu soruyu soruyordum; takdir eden olacaksın, takdir beklemeyeceksin. Peki bu nasıl olacak? Ben çok fazla takdir edilen işler yaptım ama kimse takdir etmedi. 2004 Olimpiyat şampiyonu olabilmek için çok sponsor aradım. Aktif olarak spor yapabilirim, yetenekliyim ama hem çalışıp hem spor yapma şansım yoktu maalesef. Hele ki bu kadar yüksek bir hedef için aradığım sponsorlukları bulamadığımda dedim ki, öyle bir iş yapmam lazım ki Olimpiyat şampiyonu olmuş gibi bir etki yaratmalıyım. Hem takdir eden olacaksın, hem dünyada fark yaratacak bir iş yapacaksın hem de yaptığın işin bir reytingi olacak. Bu 3 soruyu kendime yıllarca sordum. Her okuduğum kitapta, izlediğim programda bunların cevaplarını aradım.

2000 yılında obezitenin sonu geldi diye bir başlık okudum bir bilimsel dergide. O manşet şu andaki bulunduğum yerin ateşini çaktı bir anlamda. Benim bu alanda bir şeyler yapmam gerektiği doğrultusunda düşünceler geliştirmemi sağladı. Yapacağım işin takdir edebilen olmak, Dünya’da fark yaratan bir iş yapmak aynı zamanda da reytingi olması adına sorduğum tüm soruların cevabını o manşette buldum. Müsabaka dönemlerimde çok hızlı kilo kaybı yaşayabiliyordum. Geçmişte yaşadığım tecrübelerle birlikte ‘Dünyanın en hızlı zayıflayan insanı olabilir miyim?’ diye düşündüm. Araştırdığımda Guinness Rekorlar Kitabı'nda böyle bir rekor yoktu. Önce 30 kilo aldım. Guinness yetkilileri, noter ve kameralar önünde canlı yayında süreci başlattık. 92 kilogramdan bir ay içerisinde vücut ağırlığımın %26’sını verdim. Sağlığımdan da ödün vermeden bu süreci geçirdim. Toplam 24 kilo verdim ve bu rakam dünyanın en hızlı kilo veren insanı olabilmem için yeterliydi. 2006’da Vücudun Şifresi 1 ve Vücudun Şifresi 2 kitaplarını yazdım. 2008’de Obeziteyle Mücadele Derneği'ni kurduk ve hala kurucu başkanlığını yapıyorum.

2006’da uzaktan eğitim sistemi ile 24 saat hizmet vermeye başladığım bir sistem kurdum. Psikoloji bilimi ve uzman psikologlarımızla, insanın bilinçaltıyla çalışmalar yapıyoruz. Bunu her zaman söylerim, Obezite vücutta aşırı yağ birikmesi değildir. Bu bir sonuçtur. Obezite ruhsal dünyamızın tartamadığımız beden üzerindeki yüküdür.

İnsanların bilinçaltında oluşturduğu negatif duyguların vücut kimyasına yansımasıdır. Bunun sonucu da tüketimle alınan kilolara sebep oluyor. 2006’daki uzaktan eğitim sisteminde aldığımız veriler belki de bu alanda dünyanın en kapsamlı veri tabanıdır. 

Daha sonraki yıllarda daha bireysel çalışma talebi ile gelen insanlar kamp tarzı çalışmalara ihtiyaç duydular ve artık biz de bu yönde bir faaliyette bulunmamız gerektiğini fark ettik. 2014’ten Sonra İstanbul’dan Kocaeli'ne geldim. Burada küçük gruplara hizmet verdiğim kamp çalışmalarım oldu. Sonraki 1 yıllık süreçte kendimize doğru bir arsa bulabilmek adına araştırmalar yaptım. Şu anda bulunduğumuz arsayı 2015’in sonlarına doğru bulduk. 2018’in ilk aylarında da burada faaliyete başladık. Burasının Avrupa’nın bu alanda çalışan tek kampı olduğunu söyleyebilirim.

Sağlıklı yaşam ve obezite çözüm kampı adı altında dünyada sadece bu iş için planlanmış, mimarisiyle, otel olmayan, gelen herkesin sağlıklı yaşam ve kilo vermek adına bulunduğu tek kamp. Sağlıklı yaşam, ruhsal arınma ve kilo vermek gibi farklı amaçlarla dünyadan gelen misafirlerimiz oluyor. Aynı zamanda sportif bir kamp burası. Spora doyabilmek, sportif anlamda kendini dış dünyaya hazırlayabilmek adına da gelen misafirlerimiz var. Katılımcılarımızda sadece kendini taşıyabilir olması ve tıbbi olarak bizlere risk oluşturabilecek aşırı bir sağlık sorunu olmaması gerekiyor. Doktor raporu ve tahliller sonucu kayıt alabiliyoruz. Kendi doktorumuz da spor yapabilir ve kendini taşıyabilir raporu vermesi gerekiyor. Gençleşmek, zayıflamak, sağlıklı bir bedene sahip olmak, ruhsal ve bedensel anlamda arınmak isteyen herkesi buraya bekliyoruz. Burada bir rehabilitasyon süreci yaşanıyor. Böyle olunca da 40, 50, 60 hatta 100 kilo veren katılımcılarımız oluyor. Her ay tahliller yapılıyor ve tamamına yakını tansiyon şeker vs kullandıkları ilaçları bırakıyorlar.

Özellikle yüksek kilolardaki insanlara birkaç ay içerisinde kullandıkları ilaçları bıraktırıyoruz. Tabiki doktorlarımız yapıyor bu işi. Mikro beslenme ve sofra kültürü dediğimiz kulvarda da uzmanlarımız var. Bizlerde sporcu olduğumuz ve sportif süreç yönettiğimiz için sporcu beslenmesinde uygun protein, mineral ve vitamin dengesine uyan, beslenme uzmanının sınırlarını aşan ve o sınırların farkında olan bir uzman gerekiyor. Sıradan bir beslenme uzmanı bizim ihtiyaçlarımızı karşılayamaz. Dolayısıyla bu konuda daha donanımlı bir uzmanla çalışıyoruz. 10 taneye yakın sportif hocamız var. Sportif alan çok önemli fakat burada psikolojik alan da çok önemli. Medikal fitness ve tıbbi antrenman veren hocalarımız, mikro beslenme uzmanlarımız, Psikolog ve sosyoloğumuz mevcut. Biz burada 36 kişi çalışıyoruz. Kapalı bir yarı olimpik havuzumuz, spamız, masörümüz mevcut. Obezite sorunlarınıza çözüm arıyorsanız bizle randevu alarak süreç hakkında bilgi alabilirsiniz".

Haber: Veysel Kavrayan, KOCAELİ

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız