Kültür

1. Gurme Çikolata Festivali ‘nden Damla Solak ve Gözde Güven Altın madalya ile döndü.

Kocaeli’nde gerçekleşen 1. Gurme Çikolata Festivali ‘nde Tomurcuk Vakfı’ndan Damla Solak ve Gözde Güven Altın madalya ile döndü.

13 Aralık 2016 Saat: 20:19
1. Gurme Çikolata Festivali ‘nden Damla Solak ve Gözde Güven Altın madalya ile döndü.
1. Gurme Çikolata Festivali ‘nden Damla Solak ve Gözde Güven Altın madalya ile döndü.

İstanbul Çekmeköy’de, ‘Çekmeköy Gönüllü Anneleri’ adlı gönüllü annelerden oluşan bir proje mevcut. Gönüllü Anneler’in Başkanı da olan Serpil Erdoğan, Kocaeli’nde düzenlenen Gurme Çikolata Festivali’ne katılan ve Tomurcuk Vakfı’nda eğitim gören iki down sendromlu pastacı olan Damla Solak ve Gözde Güven’e eşlik etti.

Yarışma Jürisi Türkiye’nin ve Dünya’nın alanında en önemli usta ve şeflerinden oluşmaktaydı. Bu değerli jüri tarafından değerlendirilen yarışmacıların hazırladığı çikolata ve pastalar görülmeye değerdi.

Madagaskar çikolatası ve kakaosu ana teması olan yarışmada büyük çekişme vardı. Büyük bir sürpriz ile Damla Solak ve Gözde Güven ayrı ayrı altın madalyanın sahibi oldu. Mutlulukları ve sevinçleri görülmeye değer olan Solak ve Güven sevinçlerini yumruklarını havaya kaldırarak poz verdiler. Sertifikalarını PabirDer, Pizza Ustaları ve Aşçılar Birlikteliği Derneği Başkanı Yavuz Hoşkal’dan, Altın madalyalarını ise TAŞFED Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı ve eski müsteşar Yalçın Manav’dan alan ikili salonda alkış tufanı estirdi.

Serpil Erdoğan: ''27 Aralık'ta Down Sendromluların eğitim gördüğü Tomurcuk Vakfı Yararına Kahvaltı ve kermes etkinliğimiz var. Şekerli Kahve'de gerçekleşecek etkinliği Çekmeköy Gönüllü Anneleri olarak biz organize ettik. Kermesin tüm geliri Tomurcuk Vakfı'na iletilecektir'' dedi. Erdoğan bu konuyla ilgili ''0 532 405 59 85'den bilgi alabilirsiniz'' diye ekledi.

Kendilerine bende başarılar diliyorum. Gönüllü anneliği için Serpil Erdoğan’a, eğitimleri içim Tomurcuk Vakfına, Yarışma katılımları için Aymerillette Zafindranday Şen, İş insanı Turan Şen’e, TAŞFED ve Gastronomi ve Yemek Kültürü Derneği Başkanı Bayram Özrek’e teşekkür ederim.

Haber: Veysel Kavrayan

Eğitimci-Gazeteci-Yazar

Veyselkavrayan@gmail.com

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Eko Yaşam Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız